Asumisen trendit näkyvät myös oviympäristössä

/global/scaled/1001x436x0x395x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-AsuntomessutPoriMikko.jpg

Porissa keskustan kupeessa sijaitseva vanha teollisuusalue heräsi uudenlaiseen eloon Asuntomessujen avauduttua perjantaina 6.7.2018.

Asuntomessut on Suomen suurin vuosittain järjestettävä kesätapahtuma. Missään muualla maailmassa ei tavata samankaltaista tapahtumaa, jossa pääsee tällä laajuudella kurkistamaan asumisen trendeihin, päivän ilmiöihin ja ihmisten koteihin. Tämän vuoden tapahtuman avasi porilaiset juuret omaava rouva Jenni Haukio jopa liikuttavalla avauspuheellaan.

Porissa on vahvasti esillä älykodit ja niihin liittyvä uusin teknologia, mutta samalla myös ekologisuus. Nämä näkyvät messukohteissa niin ikään kulkemisen helppoutena. CERTEGOn kahdeksan messukohteen oviympäristöissä on huomioitu tulevien asukkaiden tarpeet. Esimerkiksi opiskelijatyönä rakennettuun WinNovan Tähti (7) -kohteeseen kuljetaan viidestä ovesta huoletta ilman perinteistä avainta Yale Doorman -älylukon ansiosta. Lapsiperheessä arkea helpottaa kun ei tarvitse jatkuvasti muistutella avainten mukaan ottamisesta tai lähteä kesken työpäivän availemaan ovia. Kotia turvaa uusi Yale Smart Living -hälytysjärjestelmä, joka ei ole sidottu palveluntarjoajan kuukausimaksuihin. Asumisen trendit näkyvät myös oviympäristössä

Asumisen trendit näkyvät myös oviympäristössä

Upeassa CLT-puumateriaalista valmistetussa Talo Haltiattaressa (kohde 26) on puolestaan huomioitu kodin monikäyttöisyys myös lukituksen osalta, mm. yritystoiminnan mahdollistavina tiloina.

Asuntomessupäiväkoti Pori

Messupäiväkodissa on haluttu tuoda esiin tuoreita ideoita ja ratkaisuja perinteisemmän päiväkotirakentamisen rinnalle. Lukituksessa luotetaan kuitenkin päiväkodeissa turvalliseksi todettuun avainlukitukseen.

Porin keskustaan nouseva Karhukortteli ja sen Asunto Oy Porin Otso on Asuntomessujen oheiskohde, jonka rakentamisessa Porin CERTEGO on ollut alusta asti mukana. MVR-Yhtymä Oy:n rakennuttama kerrostaloasuntojen kortteli edustaa modernia kerrostalorakentamista. Taloissa on muun muassa kaukoviilennys ja lattialämmitys, led-valaistus ja automatisoidut ovet yleisissä tiloissa. Toteutamme Karhukortteliin oviautomatiikan, kulunhallinnan ja lukitusratkaisut. Kokonaisuudessaan Karhukorttelin on tavoitteena valmistua viiden vuoden sisällä.