Ketterä paikallinen, mutta leveillä hartijoilla

/global/scaled/967x747x0x0x760x-1/Other-certegoFI-photos-brand-library-Porin kampus.jpg

Certego Oy tarjoaa turva- ja lukitusratkaisut tutusti Satakunnassa, pohjoismainen verkosto kuitenkin takaa leveät hartiat ja laajan erikoisosaamisreservin.

Pohjoismaiden suurimman turva-alan toimijan Porin toimipiste on Satakunnankadulla. Työt kuitenkin tehdään pitkin maakuntaa sijoittuvissa kohteissa pk-yrityksistä massiivisiin rakennushankkeisiin. Certego palvelee niin yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityisiä asiakkaita.

Aluepäällikkö Timo Paasiaho mittailee katseellaan Satakunnan ammattikorkeakoulun uuden kampuksen pääsisäänkäyntiä. Vastikään valmistuneen uudisrakennuksen turvaratkaisut ovat Certegon käsialaa. Lukkoseppä Jukka Kulmala ja aluepäällikkö Timo Paasiaho tuntevat Satakunnan ammattikorkeakoulun uuden kampuksen turvasuunnitelmat tismalleen. Kuvassa taustalla uudisosan keskeltä avautuva Atrium ja Satakunnankadulle avautuva pääovi.

– Kampus on hyvä esimerkki nykyaikaisesta rakentamisesta. Alueella on paljon julkisia, kaikille avoimia tiloja, kuten kirjasto, ravintola-alue ja monitoimisali. Yleisöllä pitää olla esteetön kulku näihin tiloihin. Toisaalta tulee pitää tarkka huoli siitä, ettei muihin tiloihin pääse harhailemaan asiattomia. Certegon meriittilistalla ovat myös muun muassa Kauppakeskus Puuvillan, Isomäki Areenan ja Satakunnan keskussairaalan Lasten ja naistentalon erilaiset turvajärjestelmät. Lukitusratkaisut sähköistyvät kovaa vauhtia.

– Mekaanisista lukitusjärjestelmistä siirrytään yhä useammin tietotekniikkaa hyödyntäviin ratkaisuihin.

Tekniikka ja palvelut kehittyvät jatkuvasti ja ison pohjoismaisen yrityksen siipien suojassa pääsemme heti ensimmäisinä uusien innovaatioiden käyttäjiksi. Myös osaamiseen panostetaan, ja työntekijöitämme koulutetaan säännöllisesti, Paasiaho kertoo.

Laaja palvelukattaus

Pk-yrityksille Certego tarjoaa laajan palvelukattauksen.

– Huolehdimme luonnollisesti lukitus- ja avainturvallisuudesta. Nämä seikat alkavatkin olla jo pienilläkin yrityksillä melko hyvin kuosissa. Yhä useampi pk-yritys panostaa kulunvalvonnan tehostamiseen. Sillä halutaan estää asiattomien kulku alueella, mutta myös hallita oman henkilökunnan liikkumista.

Kulunvalvontaratkaisuissa hyödynnetään kustannustehokkaasti monia asioita lukituksen lisäksi. Samaan järjestelmään voidaan liittää vaikkapa lukitus, kulunvalvonta, kameravalvonta, rikosilmoitinjärjestelmä, työajanseuranta, palohälytykset...

-Certego hoitaa sovittaessa myös koko turvapalveluiden kaaren suunnittelusta toteutukseen ja ylläpidollisiin jatkuviin palveluihin, listaa Paasiaho.

Jukka Kulmala lukkoseppä

Jukka Kulmala viimeistelemässä ovilukitusmekanismia. Opetustoiminta uutukaisella kampuksella alkoi viime vuonna.

Hoiva-alan turvallisuusratkaisut erityisosaamisalueena

Yksi iso nykyajan ja tulevaisuuden asiakaskunta on hoivayrittäjät.

– Yksityissektorilla rakennetaan jatkuvasti, ja näissä turvaratkaisut otetaan huomioon jo heti alkusuunnittelusta lähtien. Toimijoilla on joskus haasteellista toteuttaa lukitusratkaisut niin, että samalla varmistetaan hätäreitit ja poistumistiet, varsinkin palvelutaloissa ja laitoksissa. Näihin arjen ongelmiin löydämme kyllä ratkaisut.

Pohjoismaiseen isoon brändiin kuulumisesta on monta hyötyä asiakkaille.

– Valtakunnallinen ja skandinaavinen toiminta-alue antaa hyvän taustatuen. Voimme tarvittaessa siirtää resursseja ja osaamista paikkakunnalta toiselle ja näin turvata jatkuvien palveluiden saatavuuden sekä isojenkin projektien toteutuksen, jatkaa Paasiaho.