CERTEGO Keski-Suomen Sairaala Novan turvallisuusjärjestelmätoimittajaksi

/global/scaled/1532x668x0x159x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-Sairaala Nova Jyvaskyla.jpg

Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy

Keski-Suomessa on käynnissä Suomen tällä hetkellä mittavin sairaalainvestointi. CERTEGO Oy toimittaa Sairaala Novaan ABLOY OS -järjestelmän, Boschin videovalvontajärjestelmän ja asentaa 9Solutions Oy:n henkilö- ja potilasturvajärjestelmät.

Sairaala Novan kustannusarvio on lähes 500 miljoonaa euroa ja sairaalan kokonaispinta-ala on 110.000 brm². Uuden sairaalan kulunvalvonta- ja turvallisuusjärjestelmäratkaisuksi on valittu sairaalan kriittisimmätkin turvallisuusvaatimukset täyttävä ABLOY OS -käyttöjärjestelmä. Certego toimittaa myös Boschin videovalvontajärjestelmän. Koko sairaalan alueelle ja osastoille asennetaan myös 9Solutions Oy:n paikantava hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmä. CERTEGO Oy vastaa ABLOY OS -järjestelmän toimittamisesta ja 9Solutions Oy:n järjestelmien asennuksista.

“Sairaaloiden turvallisuusympäristöt ovat meidän erityisosaamisaluettamme. Olemme ilahtuneita päästessämme rakentamaan Keski-Suomeen potilasturvallisuuden sekä henkilöstön ja asiakkaiden huolettoman kulkemisen näkökulmista Suomen edistyksellisintä sairaalaa. Henkilöstö- ja potilasturvallisuuden parantaminen on yhteinen tavoitteemme.”, kertoo CERTEGO Oy:n aluejohtaja Mikko Sauramo hankkeesta.

Uusi sairaala rakennetaan Jyväskylän Kukkumäkeen. Suurin osa tiloista tulee erikoissairaanhoidon käyttöön ja pienempi osa Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon käyttöön. Rakentamisesta vastaa SRV, joka on tällä hetkellä Suomen suurin sairaalahankkeiden toteuttaja.

Sairaalan toteutussuunnittelu ja rakentaminen alkoivat vuonna 2016 ja sen on määrä valmistua vuonna 2020. Nykyaikaisella ja laadukkaalla teknologialla varustettu sairaala tulee vastaamaan yliopistosairaaloiden tasoa.