Abloylta digiajan langaton riippulukko

Abloy Oy on julkistanut maailmanlaajuisesti uuden digitaalisen lukitusinnovaationsa. Kotimaiseen ABLOY BEAT -ratkaisuun sisältyy uudenlainen digitaalinen avain, mobiilisovellus ja säänkestävä riippulukko Bluetooth-yhteydellä. BEAT on suunniteltu turvaamaan muun muassa kriittisen infrastruktuurin kohteita.

Abloy julkisti 17.3.2020  kansainvälisille markkinoille uudenlaisen, ilman fyysisiä avaimia käytettävän ratkaisun erityisesti kriittisen infrastruktuurin lukitustarpeisiin. Uuden ABLOY BEAT -ratkaisun loppukokoonpano tapahtuu kotimaisin voimin yhtiön tehtaalla Joensuussa.

BEAT kostuu kolmesta pääkomponentista: digitaalisesta avaimesta, mobiilisovelluksesta sekä säänkestävästä Bluetooth-lukosta. Järjestelmää hallitaan graafisella käyttöliittymällä.

Avaimen muodonmuutokseen taustalla muuttuvat käyttötarpeet

Muutoksen taustalla ovat muuttuvat käyttötarpeet lukituksen osalta. Yrityksissä eri puolella maailmaa on kasvava tarve turvallisten, mobiilikäyttöisten kulunhallintaratkaisujen tuomalle mukavuudelle ja saavutettavuudelle. Korkean turvatason kohteiden turvaamisen lisäksi ne tehostavat liiketoimintoja ja säästävät muun muassa avainlogistiikkaan liittyviä kustannuksia.

Mobiililaitteisiin etäältä jaettavat kulkuoikeudet vähentävät myös polttoainepäästöjä, mikä tekee ratkaisusta myös ympäristöä säästävän vaihtoehdon.

Digitaalinen avain yhdistyy säänkestävään Bluetooth-riippulukkoon

BEAT on suunniteltu ammattikäyttöön, erityisesti kriittisen infrastruktuurin, yritysten ja teollisuuden kohteiden fyysiseen suojaamiseen. Se on tarkoitettu käytettäväksi muun muassa tietoliikenteessä, kuljetuksessa ja logistiikassa, julkisissa laitoksissa ja palveluissa (vesi, sähkö, lämpö, kaasu)  sekä kaivosteollisuudessa. Tyypillinen suojaustarve löytyy esimerkiksi 5G-verkon tukiasemamastoissa.

ABLOY BEAT-mobiilisovellus yhdistyy Bluetooth-yhteydellä järeään riippulukkoon. Pintakarkaistulla teräsrungolla ja IP68-suojausluokalla varustettu lukko on suunniteltu käytettäväksi vaativissa olosuhteissa ja mobiiliominaisuuksiensa vuoksi myös syrjäisillä alueilla. Se täydentää nykyistä säänkestävien riippulukkojen ABLOY SUPER WEATHER PROOF -valikoimaa.

Kaikki BEAT-järjestelmän yhteydet salataan ASSA ABLOY -konserniin kuuluvan HID Global -yhtiön kehittämällä, edistyneellä Seos®-teknologialla.

Täydennys Abloyn digitaalisen kulunhallinnan valikoimaan

Lanseerauksen myötä digitaalinen ABLOY-kulunhallintaratkaisujen valikoima kattaa nyt sekä mobiilikäyttöiset (BEAT), elektromekaaniset (PROTEC2 CLIQ) että mekaaniset (ABLOY® PROTEC2) vaihtoehdot. Kaikkia näitä hallinnoidaan keskitetysti samalla helppokäyttöisellä ja visuaalisella käyttöliittymällä.

17.3.2020 julkistettiin ratkaisun ensimmäinen versio. Sitä päivitetään jatkuvasti, ja uusista ominaisuuksista tullaan kertomaan säännöllisesti. ABLOY BEAT tulee saataville maailmanlaajuisesti vaiheittain tästä päivästä alkaen. Suomen markkinoille BEAT saapuu vuonna 2021, kun mallisto on laajentunut kattamaan kotimaan erityistarpeisiin vastaavan valikoiman tuotteita. Ratkaisua esitellään kuluvan vuoden aikana messuilla eri puolilla maailmaa.