Arkkitehtuurin Finlandia –palkintoehdokkuuksia Certegon urakointikohteissa

/global/scaled/1000x435x0x90x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-Kesko ja Aalto-yliopisto Finlandia ehdokkaat.jpg

Kuvat: Kesko | Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto

Certegolla on ollut kunnia toimia turvaurakoitsijana kahdessa Arkkitehtuurin Finlandia –palkinnon saajaksi ehdolla olevassa kohteessa: Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus (Väre, Kauppakorkeakoulu sekä A Bloc) Otaniemessä ja K-Kampus Helsingin Kalasatamassa.

Muita tänä vuonna ehdolla olevia kohteita on Kotkan Toritalo ja Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus.

Esiraadin puheenjohtaja Tuomo Siitonen on perustellut ehdolle asetettujen kohteiden valintaa sillä, että ne edustavat tuoreella tavalla arkkitehtuurin iättömiä arvoja: paikan ja käyttäjän huomioon ottamista, valoisuutta ja huolellista suunnittelua. 

Turvallisuustoimittajan näkökulmasta suunnittelun lähtökohdat ovat varsin samanlaiset. Jo suunnittelupöydällä pyritään ennakoitavuuteen ja jatkuvuuden turvaamiseen loppukäyttäjälle, joka edellyttää huolellista suunnittelua loppukäyttäjän tarpeisiin. On keskeistä ymmärtää rakennuksen lopullinen käyttötarkoitus ja kulkemisen kokonaisuus, jotta se on arjessa toimivaa, huoletonta ja huomaamattoman turvallista.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon seitsemättä kertaa. Palkinnon saajan valitsee 5.10.2020 muusikko Paula Vesala.