Certego mukana TIETO20-harjoituksessa

/global/scaled/3536x1540x10x195x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-Certego-46.jpg

Järjestäjänä Huoltovarmuuskeskuksen Digipooli yhdessä muiden viranomaisten kanssa

Certego on saanut kunnian olla mukana valtakunnallisessa TIETO20-harjoituksessa. #TIETO20 -harjoituksessa simuloidaan laajoja kyberhäiriötilanteita monialaisesti noin 200 yritys- ja virkamiesosallistujan voimin.

Harjoituskokonaisuudessa simuloidaan ja kehitetään mukana olevien yritysten jatkuvuudenhallintaa, varautumista ja kriisiviestintää kyberhäiriötilanteissa.  Tänä vuonna simuloidaan samalla toimimista etäoloissa. Harjoituksessa mukana ovat elintarviketeollisuus, kauppa- ja jakelu, öljynjakelu, logistiikka ja liikenne, vesihuolto, toimialojen keskeiset tele- ja ICT-palveluntuottajat, vartiointiliikkeet sekä media-ala.

TIETO20-harjoituksessa varaudutaan laajoihin kyberhäiriötilanteisiin 

TIETO20 on strateginen skenaariopohjainen harjoitus, joka järjestetään kolmiosaisena. Harjoitus alkoi helmikuussa 2020 ja päättyy syksyllä 2021. Tavoitteena on harjoitella yhteiskunnan keskeisiä palveluita tuottavien yritysten selviämistä kyberhäiriöistä ja kehittää yhteistyöhön perustuvia yhteistoimintamalleja ja toimintakulttuuria sekä tunnistaa kyberturvallisuuden kehitystarpeita. Yhdessä pystymme varautumaan pahaan ja olemaan vahvoja jos pahimmatkin uhkakuvat toteutuisivat.

Yhdessä viranomaisten ja yritysten kanssa

Harjoituksen valmistelusta vastaa Huoltovarmuusorganisaation digipooli ja ne järjestetään yhdessä Huoltovarmuusorganisaation, Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen, Puolustusvoimien, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja YLE:n kanssa. Tieto-harjoituksia on järjestetty joka toinen vuosi jo reilun parinkymmenen vuoden ajan.

 

Lisätiedot

Reijo Tiilikainen, turvallisuusjohtaja
reijo.tiilikainen@certego.fi
p. 0400 416 707