Mikrobit viihtyvät painikkeissa – näillä keinoilla vähennät epäpuhtauksia

/global/scaled/1996x868x0x123x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-Abloy-Active-pinnoite-tuhoaa-bakteereja-2.jpg

Tiesitkö, että virukset ja bakteerit elävät kaikessa, mitä käsin kosketellaan ja voivat säilyä elinvoimaisina ovenkahvoissa muutamasta tunnista päiviin? Oheen olemme koonneet pysyviä ratkaisuita oviympäristön hygieniatason nostamiseen.

Kevättalvi on tunnetusti erilaisten tartuntatautien leviämisen aikaa. Säännöllinen käsien peseminen ja oikeaoppinen yskimis- ja niistämistekniikka ovat tartuntojen ennaltaehkäisyn peruselementit.

Hyvä henkilökohtainen hygienia ei kuitenkaan yksin riitä. Arjen pahimpia virus- ja bakteeripesäkkeitä ovat mm. porraskaiteet, kädensijat ja katkaisijat, joiden kautta ne leviävät tehokkaasti eteenpäin. Oviympäristön puhtauteen voidaan kuitenkin vaikuttaa muun muassa vähentämällä tarvetta koskettaa niitä sekä vaihtamalla painikkeet antibakteerisiin. 

Oviautomatiikalla kosketusvapaa oviympäristö

Pintojen säännöllisen puhdistamisen lisäksi hygieniaturvallisuutta voidaan pysyvästi tehostaa rakenteellisilla ratkaisuilla, jotka soveltuvat erinomaisesti niin toimistoihin, julkisiin tiloihin kuin hygieniakriittisiin kohteisiin, kuten sairaaloihin ja vanhainkoteihin.  

Yksi tällainen puhtaustasoa parantava ratkaisu on lisätä oviautomatiikkaa. Automaattisesti toimivat ovet mahdollistavat täysin kosketusvapaan kulkemisen, jossa ovet avautuvat lähestyvän henkilön liikkeestä ja sulkeutuvat itsestään. Automaattisia ovia on käytössä useimmiten julkisissa kiinteistöissä, joissa kulkee paljon ihmisiä, mutta ne soveltuvat hyvin myös toimistokiinteistöihin ja kerrostalokohteisiin.

Pinnoite, jossa mikrobit eivät viihdy

Yksi varsin tehokas ja yksinkertainen keino vaikuttaa oviympäristön puhtaana pysymiseen on oven helojen (painikeet, vetimet, avainpesät, salvat, exit-puomit) antibakteerinen pinnoite. Oven heloihin suunniteltu ACTIVE-pinnoite tuhoaa tehokkaasti taudinaiheuttajia sen sisältämän hopean ansiosta.

Pinnoite tuhoaa 99 % haitallisista mikrobeista ja pysyy suojaavana siivoussyklien ollessa säännölliset.Abloyn maalatuissa ja lakatuissa heloissa on aina mukana ACTIVE-ominaisuus. ACTIVE-ratkaisu on omiaan kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa, mutta toimivat yhtä hyvin myös kodeissa. Kaiken lisäksi painikkeet ovat kohtuuhintaisia ja helppo vaihtaa.

Kontrolloidumpaan kulkemiseen

Tiloihin, joihin halutaan kontrolloidumpi oven avaus, voidaan asentaa oviautomatiikan yhteyteen kosketusvapaa kytkin, jolloin ovi avautuu vasta kun kytkin saa siihen impulssin. Ovi huomioi tällöin vain tarpeelliset avausimpulssit, eikä reagoi ohikulkijoihin tai alueella muuten liikkuviin. Näitä niin kutsuttuja mikroaaltokytkimiä käytetään usein sairaaloiden potilas- ja toimenpidehuoneissa, ravintolakeittiöissä ja inva-ovissa. Hygieenisuutensa lisäksi ne mahdollistavat helpon ja kosketusvapaan kulkemisen paikoissa, joissa henkilöillä ei ole molemmat kädet vapaina.

Älypuhelin avaimena

Moderni teknologia on tuonut uusia tapoja ovien avaamiseen ilman fyysistä kosketusta. Oviin voidaan liittää nykyaikaisia lukijoita, jotka mahdollistavat älypuhelimella kulkemisen. Puhelin toimii tällöin kulkutunnisteena niihin tiloihin, joihin henkilölle on annettu kulkuoikeus. Hygienian kannalta heikoimpana lenkkinä on tällöin käyttäjän oman puhelimen näytön puhtaus.

Käsienpesua pysyvämpiä ratkaisuita

Vallitseva tilanne on osoittanut hygieniaturvallisuuden merkityksen. Vaikka tässä hetkessä on tehokkainta huolehtia hyvästä henkilökohtaisesta hygieniasta ja pitää riittävä välimatka muihin, voidaan tulevaisuuden epidemioiden leviämiseen vaikuttaa vaihtamalla oviympäristöön hygieeniset tuotteet.  Asiantuntijamme auttavat sopivimpien tuotteiden valinnassa.

Ota yhteyttä >>