Certego mukana suojaamassa pienten lasten koulutietä

/global/scaled/1623x709x18x32x1000x435/Other-certegoFI-photos-brand-library-Pieni kulkija Certego 5 2020.jpg

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään 1.10.2020

Tieliikenteessä loukkaantuneista jalankulkijoista joka kolmas on lapsi, tai nuori. Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10.2020 muistuttaa tärkeästä asiasta; viimeistään nyt on aika kaivaa heijastimet esiin. Certego on mukana turvaamassa pienten lasten syksyistä koulutietä lahjoittamalla Pienen Kulkijan kautta led-heijastinliivejä kuuden eri paikkakunnan ekaluokkalaisille.

Olemme menossa vauhdilla kohti vuoden pimeimpiä kuukausia. 1.10.2020 vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Heijastin auttaa näkymään liikenteessä jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin ilman heijastinta liikkuvan. Liikenneturvan arvion mukaan kuitenkin joka toinen suomalainen liikkuu pimeän aikaan ilman heijastinta. Teemapäivää tarvitaan liikenneturvallisuustyössä muistuttamaan meitä turvaamaan syksyistä kulkemistamme.

Turvaa ja iloa koulutielle

Tieliikenneonnettomuudet ovat suurin yksittäinen syy lapsen kuolemaan johtaneissa tapaturmissa. Jokainen lapsen loukkaantumiseen tai kuolemaan johtanut onnettomuus on liikaa ja me haluamme olla mukana tässä ennaltaehkäisevässä työssä.

Tänä syksynä olemme lahjoittaneet Pienen Kulkijan kautta led-heijastinliivejä Tampereen, Jyväskylän, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin ja Oulun koulujen pienille ekaluokkalaisille turvaamaan syksyistä koulutietä, ja teemme samalla koulumatkasta hieman hauskempaa vilkkuvilla ledvaloilla.

Tehdään itsemme näkyväksi - turvallista syksyä!

Lisätietoa:

pienikulkija.fi 

liikenneturva.fi