Suomen Ulkoministeriö vuoden Turvallinen organisaatio

/global/scaled/2687x1586x0x275x760x-1/Other-certegoFI-photos-brand-library-Palkitseminen_Ulkoministeriö.jpg

Kuvassa Jussi Aarnio (oikealla) ja Reijo Tiilikainen palkinnon luovutustilaisuudessa

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti jakoi 17.12.2020 Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinnot yhteistyössä lähes 30 organisaation kanssa. Ennennäkemätön turvallisuuden virtuaalinen palkintolähetys kokosi yhteen suomalaisen turvallisuuskentän.

Meillä Certegossa on kunnia tehdä työtä ansioituneiden ja turvallisuuteen fokusoituneiden asiakkaiden kanssa, joista useampikin on ollut ehdolla tämän vuoden palkinnon saajiksi. Certego sponsoroi Finnish Security Awardsissa Vuoden turvallinen organisaatio –palkintokategoriaa. Tämä tehtävä oli meille tänä vuonna erityisen mieluinen, sillä palkinnon saajaksi palkittiin organisaatio, jonka kanssa olemme saaneet tehdä pitkään yhteistyötä.

Vuoden turvallinen organisaatio –palkinnon saajan kuvauksen taustalla soi Satumaa-tango. Gaalan juontaja Marianna Bruno kuvailee, kuinka Suomella ei olisi satumaataan eikä kansallistangoaan emmekä olisi maailman onnellisin kansa, ellei eteemme tehtäisi valtavasti turvallisuustyötä. Voimme allekirjoittaa, että turvallisuustyö vaatii rautaista osaamista ja taustalleen organisaation, joka kykenee tekemään erityisen haastavaa turvallisuustyötä, lähes kaikkialla maailmassa. Palkittava organisaatio pystyy vastaamaan lähes millaisiin turvallisuusuhkiin tahansa, alkaen ydinsodan ja kyberhyökkäysten uhista, poikkeus- ja häiriötilanteista, päättyen aina yksittäinen ihmisen paluuseen kotimaahan, satumaahan. Näin kuvaillaan vuoden turvallisuusorganisaatiota, Ulkoministeriötä. Palkinnon vastaanotti Suomen Ulkoministeriön turvallisuusjohtaja Jussi Aarnio.

 

Pitkäjänteistä turvallisuuskulttuurin rakentamista haastavissa ympäristöissä

Aarnio avaa haastattelussaan, kuinka pitkäjänteistä työtä Ulkoministeriössä on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja turvallisuuskulttuurin eteen. Tehtävä ei ole ollut yksinkertainen, sillä koko Ulkoministeriö ja Ulkoasiainhallinto toimivat varsin haastavassa ympäristössä.

”Meillä on lähes 90 kohdetta maailmalla, joiden turvallisuudesta, riskeistä ja turvallisuuskulttuurista meidän tulee huolehtia. Turvallisuusyksikkönä me pyrimme edesauttamaan, kouluttamaan ja fasilitoimaan turvallisen toimintaympäristön edustustoihin ja ministeriöön. Tärkein asia kuitenkin on ihmisten oma toimiminen ja se, että turvallisuus mielletään yhdeksi osaksi jokapäiväistä tekemistä”, kertoo Aarnio.

Aarnio jatkaa: ”Ja se on Ulkoministeriössä kyllä onnistunut. Täällä ihmiset mieltävät, että turvallisuus ei ole erillinen osa päivittäistä tekemistä, vaan se on yksi osa sitä normaalia tekemistä. Kaikkein tärkeintä on tässä turvallisuuskulttuuri. Jos turvallisuuskulttuuri ei ole hyvä, niin millään muilla turvallisuustekemisillä ei ole merkitystä, sillä se vetää maton alta pois. Turvallisuuskulttuurin parantaminen ja ylläpitäminen on yksi tärkeimmistä asioista, mitä voidaan tehdä", kiteyttää Aarnio toimivan turvallisuuskulttuurin rakentamisen merkitystä.

Certegon turvallisuus- ja asiakkuusjohtaja Reijo Tiilikainen on ilahtunut Ulkoministeriön huomioinnista ja arvostuksen osoituksesta heidän ansioitunutta työtään kohtaan.

”Meille palvelun toimittaminen Ulkoministeriölle on kumppanuutta, eikä vain perinteistä järjestelmien ja palveluiden toimittamista. Tämä ajattelutapa on ominainen Ulkoministeriölle, joka osaa katsoa turvallisuutta laaja-alaisesti. Kumppanuuden lähtökohtana on molemminpuolinen luottamus, arvostus ja ja läpinäkyvyys. Haasteellisissa olosuhteissa toimittaessa eteen saattaa tulla joskus yllätyksiä, mutta yhdessä ne on hiottu kuntoon. Ulkoministeriöllä on aito tahto yhdessä kehittämiseen ja kasvamiseen, joka tarkoittaa myös halua kehittää kumppanin toimintaa ja palveluita”, avaa yhteistyötä Tiilikainen Certegolta.

 

Lämpimät onnittelut tärkeää turvallisuustyötä tekeville palkituille

Haluamme kiittää kaikkia turvallisuuspalkittuja tärkeästä työstä suomalaisen turvallisuuden eteen.

Katso palkintogaala

Jos palkintogaala jäi tuoreeltaan katsomatta, pääset osallistumaan turvallisuuspalkintogaalalähetykseen milloin itsellesi parhaiten sopii osoitteessa www.finnishsecurityawards.fi.