‹ Katso kaikki artikkelit Uuden tehtaan havainnekuva
Uuden tehtaan havainnekuva

CERTEGO on David Brown Santasalo Finland Oy:n uuden Jyväskylän tehtaan turvaurakoitsija

15. tammikuuta 2022

CERTEGO ja maailman johtava teollisuusvaihteiden valmistaja David Brown Santasalo ovat solmineet yhteistyösopimuksen Jyväskylän Eteläporttiin valmistuvan tehtaan kulunvalvonnasta ja työajanhallinnasta. DBSantasalon uusi Jyväskylän tehdas on konsernin historian suurin investointi ja todennäköisesti myös koko teollisuusvaihdealan suurin investointi maailmanlaajuisesti.

Eteläporttiin valmistuvasta tehtaasta tulee DBSantasalon Euroopan päätehdas. Valmistuessaan noin 10 000 neliömetrin tehdas on merkittävä laajennus DBSantasalon nykyiseen kapasiteettiin ja tuo aiemmin maantieteellisesti hajaantuneet toiminnot saman katon alle. Valmistuksen laajennuksen vuoksi DBSantasalo tarvitsee noin 25 uutta työntekijää.

Uudessa tehtaassa turvallisuudella on erityisen tärkeä rooli. Uusiin tiloihin siirtyminen nähtiin mahdollisuutena nostaa turvatekniikka uudelle tasolle. Vanhassa tehtaassa ollut FLEXIM -kulunvalvonta päivitetään ABLOY OS -järjestelmään, johon integroidaan myös etämobiilikäytön mahdollistava työajanhallinta. Tehdas siirtyy kertaheitolla nykyaikaan, sillä CERTEGOn toimittamat uudet HID Signo -kulunvalvontalukijat mahdollistavat mobiilikulkemisen ja lukitusjärjestelmäksi valikoitunut elektromekaaninen ABLOY PROTEC2 CLIQ -lukosto vie myös avainhallinnan uuteen aikakauteen. Tehdas tulee sisältämään noin 30 kulunvalvottua ovea.

Tehdas otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäinen osuus valmistuu lokakuussa 2021, ja sen toiminta tulee käynnistymään vuoden vaihteeseen mennessä. Toinen vaihe valmistuu vuotta myöhemmin. Mielenkiintoista lisähaastetta projektiin tuokin työmaa-alueen ja pian toiminnassa olevan tehdasalueen rinnakkaistoiminta.

”Olemme tehneet yhteistyötä David Brown Santasalon kanssa jo useamman vuoden ajan. Oli kunnia päästä mukaan uudishankkeeseen, jossa ratkaistiin modernin tuotantolaitoksen kulunvalvonnan haasteet uudella teknologialla. Uuden tuotantolaitoksen tarpeet ja odotukset koskien kiinteistön kulunvalvontaa esitettiin hankkeen alkuvaiheessa hyvin mallikelpoisesti, ja oli hienoa löytää ABLOY OS -järjestelmästä asiakkaan tarpeisiin vastaava, yhteen ja samaan järjestelmään integroituva kokonaisratkaisu. Hanke vaatii vankkaa ICT-osaamista järjestelmän palvelinpuolen pystyttämisessä, ja hankkeessa korostuukin hienosti CERTEGOn ICT-projektoinnin edistyksellinen ammattiosaaminen”, pohtii myyntipäällikkö Petri Lemmetty CERTEGOlta.

’’Näimme ABLOY OS -järjestelmän yhdessä ABLOY PROTEC2 CLIQ -lukoston kanssa vastaavan hyvin toimintamme tarpeita ja mahdollistavan myös joustavat muutokset sekä skaalautuvuuden turvatekniikan tulevaisuuden tarpeisiin. Voimme nyt hallita yhdestä järjestelmästä koko kiinteistön turvatekniikkaa ja kulunvalvontaa sekä varmistua, että meillä on jatkuvasti ajantasainen tieto kiinteistön tilasta’’, toteaa investointihankkeen projektipäällikkö Antti Haapaniemi David Brown Santasalolta.

 

Lisätietoja:

 Petri Lemmetty, myyntipäällikkö | Certego Oy

+358 (0)50 462 0486 | petri.lemmetty@certego.fi

 

Antti Haapaniemi, Project Manager | David Brown Santasalo Finland Oy

+358 (0)44 552 2787 | antti.haapaniemi@dbsantasalo.com

‹ Katso kaikki artikkelit