Camera-CCTV-Monitoring-1920x607

Valvontakamerat ja -järjestelmät ihmisten, kiinteistöjen ja omaisuuden turvaamiseen

Kata kaikki kameravalvontatarpeet kanssamme aina kokonaisuuden suunnittelusta toteutukseen ja vaivattomiin huoltopalveluihin. Valvonnan kokonaisratkaisuillamme turvaat niin kiinteistöt, ihmiset kuin omaisuudenkin. Tarjoamme kameravalvontaa myös huolettomana, kuukausiveloitteisena video SaaS -palveluna.

valvontakameroita käytössä julkisessa kiinteistössä Kuva Bosch

Tarpeisiinne räätälöity kameravalvonta kohteeseen asennettuna ja elinkaaren aikaisella tuella

Kiinteistön, ihmisten ja omaisuuden turvallisuuden varmistamisessa kameravalvonnalla on keskeinen tehtävä. Jo kameroiden näkyminen ja niistä tiedottaminen esimerkiksi tarroin ennaltaehkäisee ilkivaltaa ja varkauksia. Tämän lisäksi valvonta parantaa kiinteistössä työskentelevien turvallisuutta. 

Tyypillisimpiä kameroilla valvottuja tiloja ovat aulat, sisäänkäyntien edustat, IT-tilat, tavaranlastaustilat ja paikoitusalueet. Valvontakameroilla voit muun muassa: 

Seuraa alueiden tapahtumia reaaliajassa tai tallenna valvontakamerakuvaa 

Kuvamateriaalia voi joko tallentaa myöhempää analysointia varten, tai tiloja seurata reaaliajassa. Sekä tallenteen että livekuvan tarkastelu onnistuu etänä ja myös pda-laitteilla. Kun valitsee kamerat, joista löytyy sisäänrakennettuja analytiikkaominaisuuksia, säästää samalla palvelinresursseja.
 
Kun on tarve etsiä tallenteilta tiettyä ajankohtaa tai tilannetta, voit tehdä tarkkojakin hakuja: voit etsiä tietyltä alueelta esimerkiksi ihmistä tai autoa, tai vastavuoroisesti selvittää, millä alueella on havaittu ihminen tai auto tiettynä kellonaikana. Myös muiden kohteiden löytäminen tallenteilta onnistuu.
 

Liitä valvonta muihin turvallisuusjärjestelmiin ja analysoi tietoja yhdessä

Valvontakameroita voi hyödyntää aktiivisesti reagoimaan erilaisiin tilanteisiin muiden järjestelmien tukenaVideovalvontamme voi helposti liittää muihin turvallisuusratkaisuihin, kuten kulunvalvontaan tai ulkoisiin ohjelmistoihin.

Rikosilmoitinjärjestelmään voi viedä esimerkiksi kameroiden tekemiä hälytyksiä, tai tietokantaan kerätä lokitietoa siitä, montako ihmistä tai autoa kohteesta on mennyt ohi. Myös kiinteistöautomaatiojärjestelmät voivat hyödyntää kameroiden keräämää tietoa esimerkiksi valaistuksen ohjaukseen.

Kohteeseensa sopiva valvontakamera kestää käytössä pitkään ilman yllättäviä huoltoja ja rikkoontumisia. Järjestelmäpäivitykset onnistuvat etänä joko palvelimen tai pilvipalvelun kautta.

 

Uutta Suomessa: Dallmeier-valvontakamerat vähentävät kameroiden lukumäärää ja yksinkertaistavat valvonnan infraa

Julkistimme huhtikuussa 2024 strategisen kumppanuutemme saksalaisen valvontateknologiavalmistaja Dallmeierin kanssa. Dallmeier-valvontakamerat täydentävät teknologiavalikoimaamme modulaarisilla ja innovatiivisilla ratkaisuillaan.

Tutustu oheisella videolla Dallmeierin Panomera®-lippulaivakameraan ja sen kykyyn valvoa yhdellä kameralla alueita, joille perinteisiä valvontakameroita tarvittaisiin jopa 24 kertaa enemmän.

Kysy esittelyä asiantuntijaltamme

Mikä kamerateknologia sopii valvontakohteeseenne?

Sopivan valvontakameran valinta riippuu niin käyttöolosuhteista kuin myös valvottavasta alueesta sekä tavoitteista. Esimerkiksi automaatioiden hyödyntäminen edellyttää järeämpiä kameroita. Lisäksi huomioitavia asioita ovat muun muassa kameratyyppi, ilkivallan ja sääolosuhteiden kesto sekä mahdollinen pimeänäkökyky.

360-kamera sopii esimerkiksi korkeisiin aulatiloihin tai risteäviin käytäviin Kuva Bosch

360-kamerat sopivat esimerkiksi auloihin ja risteäviin käytäviin

360-asteen aluetta kuvaavat kamerat sopivat sisäkäyttöön esimerkiksi korkeisiin aulatiloihin, risteäviin käytäviin tai ulkona lastauslaitureille. Kun kameran laittaa esimerkiksi käytävien risteyskohtaan, näkee yhdellä kameralla joka käytävään.

Kameran kuvaaman 360-kuvan voi pilkkoa normaaleiksi kamerakuviksi sen sijaan, että katselee pallomuotoista kuvaa. Kameraa voi myös käännellä (ePTZ) haluamaansa suuntaan, jolloin kuva näyttää samalta kuin normaalissakin kamerassa.

multisensorikameroissa on neljä kameraa yhdessä Kuva Bosch

Multisensorikamerat tuovat kustannustehokkuutta valvontaan - 4 kameraa yhdessä

Multisensorikameroissa on 4 kameraa yhden sisällä. Asennuksissa selvitään siis yhdellä kaapelivedolla, yhdellä kanavalisenssillä ja yhdellä asennustyöllä, minkä jälkeen saadaan kuvaa neljästä eri suunnasta.

Multisensorikamerat asennetaan yleensä korkealle rakennuksen kulmaan, jotta rakennuksen molemmat sivut saadaan kuvattua. Kameroista osa voidaan suunnata myös muihin kohteisiin, esimerkiksi ajoportille. 

laajojen alueiden valvontaan kehitetyt multisensorikamerat korvaavat jopa 8 kameraa yhdellä Kuva: Dallmeier

Laajojen alueiden valvontaan kehitetty multifokaalinen kamera - vain 1 kamera voi riittää

Laajojen alueiden valvonnassa tärkeää on kuvata tarkasti niin lähelle kuin kauas. Multifokaalinen sensorikamera yhdistää virtuaalisesti toisiinsa lukuisia monien megapikseleiden kameroita sekä kääntöpääkameroita

Kamerassa eri polttovälien linssit ja sensorit yhdistyvät yhdeksi optiseksi yksiköksi. Käytännössä se tarkoittaa, että yhdellä kameralla voi kuvata laajaa aluetta ja valvontakuvasta erottaa helposti osia tarkkaa analysointia varten. Kameroita tarvitaan jopa 24 kertaa vähemmän ja valvonnan infrastruktuuria jopa 90 % vähemmän kuin perinteisillä valvontaratkaisuilla.

kupukamera kestää ilkivaltaa ja on helppo asentaa Kuva Dallmeier

Kupukamerat kestävät ilkivaltaa, ovat laadukkaita optiikaltaan sekä helppoja asentaa

Kupukameroiden tärkeimpiä etuja ovat, ettei ulkopuolinen näe, mihin suuntaan kamerat kuvaavat, eikä kameroita voi manipuloida osoittamaan väärään kohteeseen.

Kupukameroissa on perinteisesti erinomaiset kuvausominaisuudet ja asennukset onnistuvat suoraan sisäseinään ilman seinäjalkoja. Rakennuksen ulkoseinään asennukset tehdään aina seinäjalan turvin.

putkimallisten bullet-kameroiden etu on helppo asennus ja säätö Kuva Bosch

Putkimalliset bullet-kamerat näkevät kauas, ovat helppoja asentaa ja säätää

Bullet-kameroissa on putkimaisen muotonsa takia enemmän tilaa optiikalle, kuten linsseille ja kennoille. Tämän takia kameroissa on enemmän säätövaraa ja niillä voi kuvata kauempiakin kohteita hyvällä tarkkuudella.

Bullet-kamerat on helppo asentaa, eikä niihin tarvita erillisiä seinäjalkoja. Asennuspaikat on kuitenkin valittava tarkoin, sillä bullet-kamerat eivät kestä ilkivaltaa, kuten roikkumista tai kääntelyä.

Millaisia rikoksia tai vaaratilanteita valvontakameroilla voi ennaltaehkäistä?

Perinteisen kameravalvonnan ja tallenteiden analysoinnin lisäksi voit turvata reaaliajassa kiinteistöjä, ihmisiä ja omaisuutta sekä seurata erilaisia tiloja tai kohteita. Oikein toteutettuna ennakoiva valvonta auttaa muun muassa välttämään omaisuus- ja henkilövahinkoja.

Seuraavassa muutamia esimerkkejä kameravalvonnan käytöstä vaaratilanteiden ja omaisuusrikosten ennaltaehkäisyyn. Asiantuntijamme auttavat selvittämään, mitä kaikkea on mahdollista turvata kamerateknologialla - ota yhteyttä!

Security-solutions-for-energy-and-telecom-800x450

Hälytysten automatisointi ja rikosten estäminen

  • Automaattiset hälytykset, jos henkilö liikkuu tai norkoilee kielletyllä alueella, tai esimerkiksi tärkeille kulkureiteille jätetään sinne kuulumatonta omaisuutta tai esteitä
  • Varkauksien ja ilkivallan ehkäiseminen automatisoimalla hälytyksiä omaisuutta tai alueen raja-aitaa lähestyvistä henkilöistä
  • Automatisoitujen kiinteistöjen valvonta ja vaaratilanteiden ennaltaehkäisy poikkeamien tunnistuksen avulla

Kohteiden paikallistaminen, laskeminen ja seuraaminen

  • Erilaisten kohteiden, kuten työkoneiden tai pakettien seuranta ja paikallistaminen halutulla alueella
  • Henkilömäärien laskenta ja liian suuresta ihmisjoukosta tai tungosten syntymisestä varoittaminen

Hävikin torjunta sekä prosessi- ja laadunvalvonta

  • Hävikin torjunta esimerkiksi pilaantuvia elintarvikkeita seuraamalla
  • Laadun sekä prosessien valvonta poikkeamien tunnistuksen avulla
  • Varastotilanteen seuranta hyllyjen tai säiliöiden tyhjentymisasteen tunnistuksella
  • Kohteiden peukaloinnin tunnistaminen ja reklamaatiotilanteiden ennaltaehkäisy

Meiltä saat myös kokonaiset valvomoympäristöt kameroineen, näyttöineen, palvelimineen ja muine oheislaitteineen

Parhaimmillaan valvomossa ei tarvitse kuin olla paikalla - järjestelmä ilmoittaa, milloin tapahtuu ja missä, ja nostaa kiinnostavat kamerastriimit näytöille katsottavaksi automaattisesti.

Kysy suunnitteluapua asiantuntijoiltamme!

bosch-video-management-system-intelligent-insights-kuva-bosch

Videovalvontaa palveluna, yhdellä kuukausimaksulla

Video SaaS -palvelumme avulla toteutat nykyaikaista, laadukasta ja kustannustehokasta kameravalvontaa ilman laiteinvestointeja tallentimiin, henkilö- sekä tietosuojavaatimukset huomioiden.
 
Valvot kohteesi tapahtumia pilvipalvelun kautta mistä ja milloin tahansa. Tarjoamme ammattimaista teknistä käyttötukea palvelun käyttöön, ja autamme hyödyntämään järjestelmässä älykkäitä valvontaominaisuuksia.
Tutustu videovalvontaan SaaS-palveluna

Perehdy lakeihin ja asetuksiin ennen kameravalvonnan käyttöönottoa

Valvonnalle on aina oltava painavat perusteet, jotka täytyy kuvata valvonnasta kertovassa rekisteriselosteessa. Selosteella tulee määritellä valvonnan tarve, kuka tai ketkä saavat hallinnoida valvontatietoa ja miksi, sekä syy kameravalvonnan hankkimiseen. Valvonnasta on myös ilmoitettava kyltein.

Ennen valvonnan aloitusta ja kameravalvonnan käyttöönottoa, on hyvä perehtyä sitä ohjaaviin lakeihin ja asetuksiin. Turva-alan yrittäjät ry on julkaissut vuonna 2020 Kameravalvontaoppaan, joka on päivitetty vastaamaan nykyajan teknologisia ja lainsäädännöllisiä vaatimuksia.

Lataa Turva-alan yrittäjät ry:n Kameravalvontaopas

Kameravalvontaopas 2020
Pdf
Lataa opas
download

Toteutamme ratkaisumme johtavien laitevalmistajien tuotteilla. Seuraamme valvonnan suunnitelmallista onnistumista, sekä asennamme ja huollamme kamerat puolestanne. Opastamme myös kameroiden ja valvontaratkaisujen tehokkaassa käytössä.

Suunnitellaan yhdessä odotuksenne ylittävät valvontaratkaisut

Melkein mikä vain on nykypäivänä mahdollista kameravalvonnassa. Minkä pystyt kuvittelemaan, me pystymme toteuttamaan - ja vielä enemmän. Määrittelemme ja suunnittelemme ratkaisut kanssanne aina yhteistyössä - juttele lisää asiantuntijoidemme kanssa!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme