‹ Katso kaikki artikkelit Ovi Yale Linus -älylukolla

Uusi kerros- ja rivitaloyhtiöille sopiva älylukko markkinoille Yalelta

10. tammikuuta 2022

Abloy on tuonut markkinoille Yale Linus –älylukon, joka soveltuu asennettavaksi myös kerrostalo- ja rivitaloasuntojen oviin ja on räätälöity Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Yale Linus mahdollistaa, että yksittäinenkin taloyhtiön asukas voi tehdä oman kotinsa ovesta avaimettoman ja kulkea jatkossa älypuhelimen avulla kotiinsa.

 

Älylukitus on viime vuosina yleistynyt varsinkin omakotitaloasumisessa. Yale Linus -älylukko laajentaa älylukon käyttömahdollisuuksia, sillä se on asennettavissa myös yksittäisiin kerros- ja rivitaloasuntoihin.

”Nyt on otollinen hetki tuoda suomalaisille kotitalouksille uudenlainen lukitusvaihtoehto. Älykkäiden turvatuotteiden odotetaan maailmanlaajuisesti yleistyvän. Tutkimusyhtiö Statista ennustaa kasvua eniten juuri älylukituksesta ja turvakameroista”, kertoo projektimyyntipäällikkö Harri Makkonen Abloyn tiedotteessa.

Yale Linus muuttaa kotiovet älykkäiksi

Yale Linus toimii älykkäänä nupinvääntimenä, joka asennetaan oven sisäpuolelle. Olemassa oleva mekaaninen avainpesä painikkeineen jää oveen, ja mekaaninen avain jää mobiilitunnisteen rinnalle varakäyttöä varten. Yale Linus on omiaan taloyhtiökohteisiin, joissa ovien ulkopinnan ilmettä ei saa muuttaa. Käytännössä tämä mahdollistaa, että yksittäinen taloyhtiön asukas voi tehdä oman kotinsa ovesta avaimettoman ja kulkea jatkossa älypuhelimen avulla kotiinsa.

Yale Linus –älylukko hyödyntää älypuhelimen Bluetooth-teknologiaa. Älylukon voi asettaa avautumaan automaattisesti, kun ovea lähestytään sekä lukittumaan automaattisesti. Lukko on myös mahdollista avata ja lukita mobiilisovelluksella tai lisävarusteena myytävällä Yale Smart Keypad -näppäimistöllä. Paristolla toimivan näppäimistön voi asentaa oven ulkopuolelle. Näppäimistö on hyödyllinen, jos haluaa päästää ihmisiä sisään ilman sovellusta tai avainta.

Älylukon käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun lukon yhdistää kodin langattomaan verkkoon erikseen myytävällä Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosalla. Tällöin sovelluksella voi jakaa vieraille virtuaalisia avaimia ja hallita kulkuoikeuksia mistä tahansa. Sovellus kertoo, kun tietty käyttäjä avaa oven. Vanhemmat voivat esimerkiksi halutessaan saada ilmoituksen, kun lapsi on saapunut koulusta kotiin. Vastaavasti esimerkiksi Airbnb-vuokranantaja saa ilmoituksen, kun vuokralaiset ovat saapuneet asuntoon. Lisäksi oven karmiin asennettava DoorSense™-ovimagneetti tunnistaa, onhan ovi kiinni. Mobiilisovelluksesta käyttäjä voi aina tarkistaa lukon tilan.

Räätälöity Suomen oloihin

Suomessa myytävä Yale Linus on erikoisvalmistettu Suomen markkinoille. Esimerkiksi lukkorunkojen suurempi vääntövoiman tarve on huomioitu. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy. Tuote on testattu toimivaksi maassamme yleisimmillä ABLOY-lukkorunkotyypeillä LC100, LC102, 4190 ja LC190. Muissa maissa myytävät Yale Linus versiot eivät siis todennäköisesti käy suomalaisiin oviin.

Palkittu muotoilu yhdistettynä huipputeknologiaan

Tuote on saatavana mattamustan sekä hopean värisenä. Sen muotoiluun ja käyttökokemukseen on panostettu, mikä on jo tuonut palkintoja Red Dot Design Award-, iF Design Awards-, European Product Design Awards- ja UX Design Awards -kilpailuissa.

Lisätiedot:
Lähimmästä CERTEGOn toimipaikasta>>

‹ Katso kaikki artikkelit