Case Helen: 37 000 avaimesta alle 1 500 avaimeen

Helen2018

Helen Oy on maailman parhaita kaupunkienergian tuottajia, jolle turvallisuus on toiminnan perusedellytys. Yhdessä Abloyn kanssa olemme olleet mukana kehittämässä Helenin turvallisuutta ja tehokkuutta.

Helen tuottaa ja jakelee sähköä, lämmitystä ja jäähdytystä 400 000 kotitalouteen Suomessa. Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen on elintärkeää, mutta kun 1 100 työntekijää joutui huolehtimaan 37 000 eri avaimesta, avainturvallisuudesta huolehtiminen vaikeutui.

"Oli yksinkertaisesti liian paljon avaimia, joita hallita eikä mitään mahdollisuutta tarkasti seurata, missä mikäkin avain liikkui ja kenen matkassa", kertoo Mats Fagerström, Helenin yritysturvallisuuspäällikkö. "Abloylla oli tuote, jota me etsimme. Eikä pelkästään tuote, vaan tapa tehdä työtä jatkuvasti myös tulevaisuus silmällä pitäen. "

Helenin henkilökunta on tyytyväinen muutokseen, jossa useampi avain on korvattu yhdellä. Nykyään jokainen työntekijä saa järjestelmässä hyväksytyn avaimen, joka aktivoidaan työpäivän alkaessa kymmeneksi tunniksi kerrallaan. Kun avain ladataan seuraavana aamuna uudelleen, tallennettu kulkutieto siirtyy avaimesta palvelimelle mahdollista myöhempää analyysia varten. Abloyn PROTEC2 CLIQ -järjestelmä on mahdollistanut Helenille avainten vähentämisen 37 000:sta avaimesta 1 428:een.

"Suurin etu on se, että turvallisuutemme on parantunut merkittävästi."
Jos avain katosi vanhassa järjestelmässä, lukot ja avaimet oli korvattava uusilla. Tänä päivänä hävinnyt avain kuoletetaan. Jos avain taas jossain kohtaa löytyy, se voidaan aktivoida uudelleen. PROTEC2 CLIQ -järjestelmän tuomien kustannussäästöjen ja tehostuneen hallinnoinnin ansiosta myös ovien kunnossapito on parantunut huomattavasti.

Helen työskentelee tiiviisti Abloyn kanssa, ja CERTEGO hoitaa järjestelmän avainten hallinnan ja dokumentaation.

Alkuperäinen artikkeli ASSA ABLOY.

Lisätietoja PROTEC2 CLIQstä täältä.