CERTEGO rakentamassa Sairaala Novan turvallisuutta

Keski-Suomen Sairaala Nova on Suomen ensimmäinen 2000-luvulla rakennettava täysin uusi keskussairaala. Sairaala Nova valmistuu syksyllä 2020 Jyväskylän Kukkulanmäkeen ja kaikki toiminnot alkavat sairaalassa marraskuussa.

CERTEGO toimittaa Sairaala Novaan kokonaisvaltaisen ABLOY OS -järjestelmän, ABLOY FLEXIM -työajanhallintajärjestelmän, Boschin kameravalvontajärjestelmän, rikosilmoittimet, 9Solutions henkilö- ja potilasturvajärjestelmät sekä Zenitelin IP-ovipuhelinjärjestelmän.

”Vahvuutena meillä tässä projektissa on ollut se, että meillä on aikaisempaa kokemusta sairaalaympäristöjen rakentamisesta, projektoinnista sekä palveluiden tuottamisesta koko elinkaaren ajan”, kertoo CERTEGOn aluejohtaja Mikko Sauramo.

”Sovittu järjestely takaa sen, että saadaan asiakkaalle nykyaikainen järjestelmä, joka on elinkaaren alussa ja kehittymässä.”

Integroitavuus turvatekniikan lähtökohtana

ABLOY OS -järjestelmä sopii hyvin sairaaloiden tarpeisiin ja sen avulla voidaan hallita sairaalaympäristön turvallisuuden, lukituksen ja kulkemisen kokonaisuutta.

”Kulunvalvontajärjestelmän integroitavuus muihin järjestelmiin takaa sen, että saadaan asiakkaalle merkittäviä hyötyjä päivittäiseen turvaamiseen niin potilaille, henkilökunnalle kuin vieraillekin”, summaa Sauramo.

ABLOY OS -järjestelmällä onkin erinomaiset integraatio-ominaisuudet ja tämä oli yksi syy, minkä takia Sairaala Nova päätyi kyseiseen järjestelmään.

”Pyrimme yhteen alustaan, mihin voidaan liittää kulunvalvonta, avaintenhallinta, kameravalvonta ja paloilmoittimienhallinta”, Sairaala Novan projektipäällikkö Jari Ilves kertoo.

Sairaala Nova CERTEGOlle tärkeä hanke

Sosiaali- ja terveysala on keskeinen asiakassegmentti CERTEGOlle. Keski-Suomen Sairaala Nova on CERTEGOlle todella suuri ja merkittävä hanke.

”Turvatekniikan toimittajaa valittaessa meille oli tärkeää se, että löydämme vakaan ja turvallisen toimittajan. Loppukäyttäjille tärkeää on jatkuvuus sekä se, että toiminnan tulevaisuus on taattu. Näistä syistä valitsimme CERTEGOn yhteistyökumppaniksemme”, kertoo Ilves.