CERTEGO Kauppakeskus Ratinan lukitus- ja turvajärjestelmätoimittaja

Ratinan-kauppakeskus

Tampereen nykyaikaisin kauppakeskus on sitä myös turvallisuuden ja ihmisten sujuvan kulkemisen näkökulmista. Asiakkaiden, vuokralaisten ja kiinteistön tilojen turvallisuus ovat kauppakeskuksen toiminnan perusedellytyksiä ja osa brändiä. CERTEGO on ollut rakentamassa Kauppakeskus Ratinan modernia turvallisuusinfrastruktuuria hankkeen alusta lähtien.

Kauppakeskus Ratinan huoleton tunnelma

Huhtikuussa avattu Kauppakeskus Ratina jatkaa alueen kulttuuriperinnettä herättämällä henkiin perinteikkään teollisuusympäristön, jossa on 1800-luvun lopulla toiminut muun muassa lasitehdas, konepaja ja meijeri. Modernin, kolmikerroksisen uudisrakennuksen lisäksi Ratinaan kuuluu Ratinan Kulmaksi ja Ranta-Ratinaksi nimetyt vanhat funkkisrakennukset. Uudessa kauppakeskuskompleksissa on 53 000 neliömetriä liike- ja palvelutilaa yli 140 liikkeelle. Kellarissa on kaksikerroksinen pysäköintihalli, joka on mitoitettu 1 200 ajoneuvolle.

Lähtökohtana Ratinan lukitus- ja turvallisuusratkaisuille on ollut varmistaa huoleton ja turvallinen asiakaskokemus sekä ratkaisujen nykyaikainen hallinta. Ratina on paikka, jonne on huoletonta ja helppoa tulla viettämään aikaa ostosten, tapahtumien ja hyvän ruoan äärelle. Kauppakeskukseen asennettiin alan uusimmat turvallisuusteknologiset ratkaisut, kuten ABLOY OS -kulunvalvontajärjestelmä integroituna ABLOY PROTEC2 CLIQ® -lukitukseen, kameravalvontaan sekä hälytysjärjestelmään. Lukitus- ja turvallisuusjärjestelmät ovat yksi kokonaisuus, joka pitää yllä kauppakeskuksen kokonaisturvallisuutta ja on mutkatonta hallita.

CERTEGO ja Sponda yhteistyössä

CERTEGO ja Sponda ovat toimineet Ratinassa tiiviissä yhteistyössä. Erityisesti Ratinan käynnistysvaiheessa CERTEGO oli erittäin kiinteästi projektissa mukana. Aina kun uusia liiketiloja aukesi, CERTEGOn järjestelmäasiantuntija ohjelmoi vuokralaisille uudet avaimet ja kulkutunnisteet heille suunniteltujen kulkuoikeuksien mukaisesti. Avaimia ja kulkutunnisteita on jaettu yhteensä lähes 4 000 kappaletta.

"Yhteistyössä CERTEGOn kanssa on ollut tärkeää luottamus ja luotettavuus niin Spondan kuin vuokralaisiemme välillä. Yhteistyö CERTEGOn kanssa on sujunut hyvin. Kun olimme tilaajana suoraan sopimussuhteessa turvaurakoitsijaan, pystyimme varmistamaan, että toteutus on tavoitteiden mukainen. Kun turvaurakointi on keskitettyä ja yhden toimijan käsissä, hoituvat käytön aikaiset muutokset sujuvammin ja myös dokumentointi on pysynyt ajan tasalla. Tämä mahdollistaa myös, että kiinteistön omistajana voimme ulkoistaa avainhallinnan ja turvalaitteiden ylläpidon yhden toimijan vastuulle", kertoo yhteistyöstä Spondan kiinteistöpäällikkö Lauri Maila.

Ratinan-kauppakeskus-2