Arto Saari, projektinvetäjä

 

Yli 30 vuotta sitten Arto Saari näki paikallisessa sanomalehdessä työpaikkailmoituksen, jossa lukkoliike haki lukkoseppää. Aiemmin huoltomiehenä toiminut Saari oli kiinnostunut lukkoalasta ja päätti hakea työpaikkaa. Nykyään kyseinen lukkoliike kuuluu valtakunnalliseen CERTEGO-perheeseen.

Noin 20 vuotta Saari teki asennustöitä, ja nykyisin hän hoitaa lukitusprojektien läpivientiä, aina tarjouslaskennasta loppulaskutukseen asti.

”Työpäivään kuuluu työjohdollisia asioita eli järjestän oikeat henkilöt työmaille hoitamaan työtilauksia kuntoon. Olen yhteydessä asiakkaisiin työn alla sekä myyntivaiheessa olevissa kohteissa. Huolehdin, että työmaat etenevät jouhevasti. Jos ongelmia ilmenee, ne ratkaistaan heti”, Saari kuvailee normaalia työpäiväänsä projektinvetäjänä.

31 työvuoden aikana Saari ei ole kerennyt kyllästymään työhönsä. Asentajana ollessa työmaat vaihtuivat usein. Työ on ollut muutenkin vaihtelevaa ja jotain uutta tulee jatkuvasti. Myös erilaisten ihmisten kanssa pääsee paljon tekemisiin. Hyvä työporukka ja –yhteisö on vaikuttanut osaltaan työssäviihtymiseen.

Mieleenpainuvin työkeikka

”Vuosia sitten alueellamme pyöri tuhopolttaja ja eräs asiakkaamme halusi varautua tämän varalta. Asensin kohteeseen hälytysjärjestelmän ja hyvin pian tämän jälkeen tuhopolttaja olikin kohteen kimpussa. Järjestelmä toimi ja vahingot jäivät hyvin pieniksi. Asiakas oli hyvin tyytyväinen hankintaansa. Tuhopolttaja ei ikävä kyllä koskaan jäänyt kiinni, mutta tulipalot alueella loppuivat siihen. Tämä tapaus on jäänyt mieleen", kertoo Saari tyytyväisenä.