Jarkko full width 1920x607

Myyntipäällikkö Jarkko Mellanen on alusta loppuun asiakkaansa tukena

Turva-alan työkokemusta jo 30 vuoden ajalta kerryttänyt CERTEGO Tampereen myyntipäällikkö Jarkko Mellanen on ollut CERTEGOn palveluksessa yli 20 vuotta - vain työnantajan nimi on vaihdellut matkan varrella. Myyntityötä hän on tehnyt pian 15 vuoden ajan.

Uralle on mahtunut paljon käänteitä: Jarkko aloitti ammattikoulun ja sähköasentajan peruskoulutuksen jälkeen työharjoittelussa. Siitä hän jatkoi tietoliikennealan asennustöihin ja erikoistui lopulta turvajärjestelmiin. Ennen siirtymistään Flexim Securitylle ja CERTEGOlle hän toimi tietoliikenneratkaisuja toimittavan yrityksen projektipäällikkönä.

Uuden oppiminen ja asiakkaiden pitkäjänteinen palveleminen pitävät myyjän intoa yllä

Monipuoliset työt opettivat Jarkkoa ymmärtämään koko elinkaaren aina turvajärjestelmien asennuksista käyttöönottoon, ylläpitoon ja käytöstä poistoon saakka. Ymmärrys toi näkemystä suositella laitteita, järjestelmiä ja palveluita, jotka tukevat asiakkaan liiketoimintaa.

“Asiakkaat ehkä arvostavat, että ajattelen asioita pidemmälle kuin vain kaupantekohetkeen saakka”, Jarkko pohtii.

Isommissa projekteissa myyntityö voi kestää yli vuoden, joten myyjältä vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja halua olla apuna asiakkaan ratkaisujen ja prosessien kehittämisessä. “Kaupanteko on ihmisten välistä hommaa ja asioiden sujuminen paljolti kiinni kommunikaatiosta. Tarvittaessa pyydän asiantuntijamme keskusteluun tueksi”, hän jatkaa.

Teknologioiden kehittyminen pitää työn mielenkiintoisena, mutta edellyttää myös sitkeyttä. “Koko ajan saa oppia lisää. Lähden mielelläni mukaan haasteisiin ja kehittämään uutta. Olen päässyt reissaamaan ympäri Suomea ja ulkomaillakin asiakkaidemme myötä. Haastavassa ja vaihtelevassa työssä mukaan tarttuu huomaamattakin uutta kokemusta”, hän kiittelee.

 

Videolla esimerkki Jarkon asiakkuuksista - CERTEGO x Ponsse: Metsien kuninkaan jämäkkää turvallisuutta. Video: CERTEGO YouTube-kanava

 

Myyntipäällikön työssä kiitosta tuo läsnäolo niin asiakkaille kuin kollegoille

Lempinimi Legenda on seurannut Jarkkoa jo tovin. “Asiakas oli kysynyt kollegalta puhelussa, ‘vieläkö se legenda Mellanen on teillä töissä’ - siitä homma lähti elämään omaa elämäänsä”, hän kertoo. Nykyään työpisteen hyllyä koristaa I am Legend -elokuvan julisteesta tehty kuvamuokkaus, jossa pääosan esittäjälle on vaihdettu Jarkon kasvot.

Kiitoksia Jarkko saa siitä, että hoitaa asiat loppuun, eikä jätä asiakasta yksin. “Tänä päivänä tarjouspyyntöjen vastausajat ovat aiempaa lyhyempiä. Kokonaisuus taustatietojen, materiaalien, kohdekäyntien ja keskustelujen ympärillä täytyy saada kasaan, ja syntyneet kaupat viedä tuotantoon sekä sopimushallintaan. Jos päällä on useita projekteja, tarjouskyselyjä ja niiden päälle sisäiset palaverit sekä tiivis yhteistyö järjestelmätoimittajien kanssa, niin hommaa kyllä riittää”, hän naurahtaa.

Parasta on, kun asiakkaan haasteet ratkaistaan onnistuneesti. “Kaupan klousaaminen on aina hieno juttu, koska tarjousten eteen tehdään paljon työtä. Kaikkea ei voi kotiuttaa, eikä häviöitä kannata jäädä 'märehtimään' - mutta on hyvä ymmärtää, mistä homma jäi kiinni”, hän jatkaa.

Työnantajassaan hän arvostaa vakautta, hyviä työsuhde-etuja sekä kouluttautumismahdollisuuksia. Myös loma-asiat ovat aina järjestyneet ja työkaverit saavat kehuja yhdessä tekemisen kulttuurista. “On myös kiva päästä mentoroimaan uusia työntekijöitä, opin heiltä itsekin paljon”, Jarkko toteaa.

Haluatko mukaan osaavaan porukkaamme?

Onko avoimissa työpaikoissamme tarjolla osaamistasi vastaavaa työtä? Laita hakemus, kun koet meidän porukan omaksesi!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme