cant (1 of 1)

Lukkosepästä projektipäälliköksi - Antti Korkia-aho vaalii yhteistyötä

Projektipäällikkö Antti Korkia-aho työskenteli uransa alussa Seinäjoen Flexim Securityllä (nyk. CERTEGO) lukkoseppänä. Tuona aikana hänelle tulivat tutuiksi niin mekaaniset lukitukset, elektromekaaniset lukitusratkaisut kuin täysin sähköisetkin lukitukset sekä tietojärjestelmät.

Sähköasentajan opinnot olivat tuoneet ymmärrystä elektronisen lukituksen tarvitsemasta kaapeloinnista. “Lukkoseppäaikoina minua alkoi kiinnostaa kaapelin toinenkin pää: miten lukostot liittyvät kulunvalvontaan ja miten niistä rakennetaan toimivia kokonaisuuksia”, Antti kertoo.

Seinäjoelta Antti muutti Poriin, jossa jatkoi Fleximillä pari vuotta. Kun elämä kuljetti takaisin Seinäjoelle, hän teki töitä parissa pienemmässä turva-alan yrityksessä. Niissä Antti oppi valvontakameroista ja kulunvalvonnasta, ja hoiti niin turvalaitteiden kuin turvajärjestelmienkin asennuksia.

Aikaisempi kokemus asennuksista auttaa projektipäällikön töissä

Kun CERTEGOn Seinäjoen yksikön päällikkö kysyi vuonna 2019, haluaisiko Antti takaisin töihin heille, hän innostui. “Tutut ihmiset ja paikka houkuttelivat. Oli kiva päästä takaisin mukavaan porukkaan”, Antti kertoo.

Hän pääsi hoitamaan asennuksia lähes kaikkiin CERTEGOn ratkaisuihin liittyen: lukituksiin, oviautomatiikkaan, kulunvalvontaan, hälyttimiin sekä henkilöturvallisuuteen. Tällä hetkellä Antin vastuulla ovat kaikki CERTEGOn Turun toimipisteen projektit.

Projektipäällikön työ vaatii paljon viestintää työmaamestareiden sekä asennus- ja muun projektitiimin kanssa, jotta kaikki ovat samalla aaltopituudella aikataulusta ja toteutuksesta. “Jos huolia tai murheita ilmenee, ratkomme yhdessä, kuinka asiat toteutetaan”, Antti kertoo. Lisäksi täytyy pysyä kartalla siitä, että asiakkaan laskutus tapahtuu oikeilla perusteilla.

Asentajan ja lukkosepän taustasta on ollut hyötyä projektipäällikön tehtävissä. “Helpottaa, kun tietää mitkä laitteet toimivat minkäkin kanssa ja mitä myynnissä voi asiakkaalle tarjota. Voin tarvittaessa auttaa myös asennustiimiä kentällä”, Antti pohtii.

Yhteistyö on avain projektipäällikkönä onnistumiseen

Antti kaipaa työltään haastetta, uuden oppimista ja kehittymistä, joita erityisesti projektipäälliköksi siirtyminen ja vuoden 2023 alusta alkaneet lähiesihenkilövastuut ovat tuoneet mukanaan.

Tiimissä vallitsee hyvä henki ja yhdessä onnistuminen palkitsee. “On parasta kun pääsee sanomaan kaikille, että saatiin asiakkaalta positiivista palautetta. Välillä haen juhlan kunniaksi palaveripullaa”, Antti toteaa hymyillen. Myös huono palaute löytää hänen kauttaan perille. “Ilman sitä ihminen ei tiedä, millaista toimintaa välttää. Ylipäänsä palautetta pitäisi antaa enemmän”, Antti jatkaa.

Projektipäällikkönä onnistumista vauhdittavat hyvät sosiaaliset taidot, pitkäjänteisyys ja stressinsietokyky. Kun välillä on monta rautaa tulessa, on hyvä osata rauhoittua ja pohtia, missä järjestyksessä työt hoitaa.

Työpäiviensä ehdottomana tähtenä Antti pitää kollegoitaan. “Hyvässä tiimissä on helppo onnistua: meillä saa aina saa tukea ja opastusta, kun sitä pyytää ja tarvitsee. On kiva tulla töihin joka päivä”, hän kiteyttää.

Haluatko mukaan osaavaan porukkaamme?

Onko avoimissa työpaikoissamme tarjolla osaamistasi vastaavaa työtä? Laita hakemus, kun koet meidän porukan omaksesi!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme