Tero Taavitsainen, tuotepäällikkö

 

Oli vuosi -97 kun Tero seurasi veljensä jalanjäljissä lukitusalalle. Reilussa kahdessakymmenessä vuodessa kisällistä on kehittynyt oviympäristön ammattilainen, joka vastaa työkseen CERTEGOn lukitus-, oviautomatiikka- ja porttiautomatiikkatuotteistosta ja etsii yhä edistyksellisempiä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Lukitus- ja turvallisuusala tarjoaa monipuoliset uramahdollisuudet. Tero kertoo oman tarinansa.

Olen Tero ja asun Suomen Chicagossa, Lahdessa, avovaimoni kanssa. Alun perin olen kotoisin Savosta, josta muutin alakouluikäisenä vanhempieni työpaikkojen perässä Helsinkiin. Olen käynyt kauppaoppilaitosta, lukiota sekä mallipuusepänopintoja, mutta turvallisuusala vei minut mukanaan jo alta parikymppisenä.

Kisällistä lukitus- ja oviautomatiikan ammattilaiseksi

Suoritettuani armeijan pääsin töihin veljeni Jyrkin silloiselle työnantajalle, Lukkoexperttiin. Silloin oli vuosi -97, ja rehellisesti sanoen pidin sitä vain välietappina ja taukona, jolloin saisin miettiä, että mitähän sitä isona alkaisi tehdä. Nyt olen ollut lukitus- ja turvallisuusalalla reilut kaksi vuosikymmentä ja nähnyt alan muuttuvan ja hakevan muotoaan niin hyvässä kuin pahassa. Työt aloitin lukkoseppänä opetellen työtä kisällin tavoin siinä arjessa kokeneempia kollegoita seuraten. Melko nopeasti pääsin kiinni siihen, mikä oli homman nimi, ja tietotaitoa karttui roppakaupalla. Samaan aikaan mielenkiintoni alaa kohtaan syveni. Lukkoexpertissä ja muissa Helaston liikkeissä ehdin olla lukkoseppänä, projektivetäjänä, myynnin tukena ja yksikönpäällikkönä. Lahdessa aloitin taas lukkoseppänä, josta pikkuhiljaa päädyin oviautomatiikka-asiantuntijaksi. Viime vuonna harppasin ison askeleen pois asentajan hommista, kun aloitin tuotepäällikkönä toukokuussa 2017.

Tuotepäällikön vaihteleva arki

Tuotepäällikkönä vastuullani ovat lukitus-, oviautomatiikka- sekä porttiautomatiikkatuotteet. Työhöni kuuluu tuotteiden ylläpito järjestelmissämme sekä uusien tuotteiden ja ratkaisuiden löytäminen. Olennaisena osana työpäivääni kuuluu myös myyntiryhmän ja asentajien auttaminen sekä erilaiset kehitysprojektit. Voisi sanoa, että työni on sekoitus ylläpitoa, teknistä ongelmanratkaisua, asiakaspalvelua sekä uusien tuotteiden kehittämistä. Tuotepäällikön toimen ohella toimin toimihenkilöiden luottamusmiehenä.

Pidän tämänhetkisestä työstäni paljon juuri sen vaihtelevuuden vuoksi – jokainen päivä on aidosti erilainen. Minulla on myös paljon mukavia työkavereita ympäri Suomen, ja uusiin tyyppeihin pääsee tutustumaan viikoittain. Tuotepäällikön työ on opettavaista ja toivonkin tulevaisuudelta paljon haastavia projekteja ja mielenkiintoisia työtehtäviä joihin edetä, ja joissa voin soveltaa oppimiani taitoja.

Koko maailma avoinna

Lukitus- ja turvallisuusala on mielenkiintoinen siltä kantilta, että työtehtävät ovat monipuolisia ja alalle tuleva voi hankkia osaamista monelta eri alueelta. Toisia kiinnostavat sähköiset yksityiskohdat ja toisia mekaaniset, ja räätälöimällä työnkuvaansa yhdessä esimiehen kanssa pääsee helposti kiinni uusiin juttuihin.

Iso talo mahdollistaa uralla kehittymisen ja mahdollisuuden siirtyä vaikka toiselle paikkakunnalle töihin. Viimeisen vuoden aikana CERTEGOlla on panostettu voimakkaasti työntekijöiden hyvinvointiin sekä työolojen ja työskentelytapojen yhdenmukaistamiseen paikkakunnasta riippumatta.