Etälukijat, ajoneuvolukijat ja biometriset lukijat luovat helppoa kulkemista

Erilaiset etäluettavat lukitusratkaisut, kuten etälukijat, ajoneuvo- ja biometriset lukijat ovat modernin kulunvalvontajärjestelmän kulmakiviä. Niillä saavutetaan täydellinen tasapaino kulkemisen helppouden ja korkeimman mahdollisen turvallisuustason välillä.

Etälukijat ja tunnisteteknologiat

Kulunvalvontajärjestelmissä lukijoina käytetään yleisimmin erilaisia etälukijoita, kuten PIN-koodinäppäimistöllä varustettua lukijaa. On tärkeää huomioida, että tunnisteetkin ovat aikansa tuotteita. Vanhoissa järjestelmissä lukijan sekä päätelaitteen välinen liikenne on usein Wiegand-tyyppinen ja siten salaamaton. Nykyaikainen tunnisteteknologia käyttää turvallisen liikennöinnin lukijateknologiaa ja mahdollistaa monipuoliset nykyaikaiset tunnisteet. Mobiilitunnisteet käyttävät salattua AES128-tyyppistä liikennöintiä ja ovat sen vuoksi turvallisia.

HID
Älykortinlukijoita on saatavilla paitsi tunnisteiden yksilölliseen sarjanumeroon perustuvina, myös huipputurvallisina DESFire-tiedostolukijoina. Mobiililukijat ovat yleistyneet ja helpottavat kulkuoikeuksien antamista ja niiden hallintaa.

HID:n mobiililukijat mahdollistavat helpon kulkuoikeuksien hallinnan suoraan henkilön puhelimeen määritellyksi ajaksi. Lue HID Global:in lukijauutuudesta, HID Signosta täältä.

Aperio L100 on yksi markkinoiden monipuolisimmista langattomista kulunvalvontajärjestelmän tuotteista. Se on yksinkertainen ja kustannustehokas vaihtoehto johdollisille ratkaisuille, koska ovikaapelointia ei tarvita, eikä oviin tarvitse tehdä muutoksia asennuksen yhteydessä.

Ajoneuvolukijat porteille

Ajoneuvoporteille ja muihin pidempää lukuetäisyyttä vaativiin kohteisiin sopivat ajoneuvolukijat, joissa tunnisteina käytetään joko aktiivisia (paristolla varustettuja) tai passiivisia tunnisteita. Tarjoamme myös älykkäitä ajoneuvoliikenteen hallintajärjestelmiä. Lisätietoa niistä löydät täältä.

Biometriset lukijat

CERTEGOn valikoimasta löytyy myös erilaisia biometriaan perustuvia tunnistusmenetelmiä. Biometristen lukijoiden kulkuoikeuteen tarvitaan henkilötunnisteen lisäksi henkilön biometriatunnistus. Sormenjälki on yleinen tunnistuksessa käytettävä biometriatieto. Myös muihin biometrisiin tietoihin perustuvia lukijoita on saatavilla.