Lähiesimiestyön ammattitutkinto valmentaa arjen johtamiseen

 

Meillä CERTEGOssa esimiestyö on tärkeässä roolissa ja koulutamme esimiehiä jatkuvasti.

Tiistaina 5.11.2019 lähiesimiehistä koostuva ryhmä juhli viimeistä lähiopetusjaksoaan. Jäljellä on enää näyttöjen suorittaminen ja sen jälkeen lähiesimiestyön ammattitutkinto on jokaisella suoritettu ja oppeja pääsee toteuttamaan arjessa. Tutkinto koostuu seitsemästä lähiopetuspäivästä, jokaisella päivällä on oma teemansa.

Kommentteja koulutuksen käyneiltä:

”Koulutus oli mielestäni kannustava ja hyvin CERTEGOlle räätälöity. Tunneilla sai hyödyllistä oppia omaan esimiestyöhön, asiakassuhteiden hoitoon sekä turvallisuusasioihin. Oli myös huippu juttu päästä tutustumaan muiden yksiköiden kollegoihin!”

”Kun kuulin, että CERTEGO järjestää AEL:n kautta esimieskoulutuksen, olin innoissani, mutta myös skeptinen. Olen itse toiminut esimiehenä vajan 3 vuotta ja tiesin, että tulen saamaan uutta oppia koulutuksesta. Kun koulutus alkoi tammikuussa, tuntui kuin olisin palannut koulun penkille. 

Lähiopetuskertoja on ollut seitsemän ja jokaisella on ollut oma teemansa. Osa teemoista on ollut mielenkiintoisia ja osa taas vähemmän. Myös kouluttajat ovat vaihdelleet ja eri teemoilla on ollut omat ”gurunsa”. Mielenkiintoisimpana teemana pidän syksyllä käytyä työturvallisuutta. Tällöin näki, että asiat voivat mennä todella pahasti pieleen, jos työturvallisuudesta ei välitetä. Aihe on jatkuvasti esillä myös CERTEGOn henkilöstöinfoissa, joten oli hyvä, että aihetta käsiteltiin esimiesten kesken. Esimiehillä on suuri rooli työturvallisuuden edustamisessa.

Omaan esimiestyöskentelyyni sain paljon uusia työkaluja koulutuksesta, joita olen hyödyntänyt alaisteni kanssa. Tärkein anti koulutuksessa oli kuitenkin muiden certegolaisten tapaaminen kasvotusten. Ryhmässämme oli noin 30 certegolaista ja olen omassa toimessani ollut jokaiseen yhteydessä joko puhelimella tai sähköpostitse, mutta nyt oli hienoa saada kasvot äänelle ja sähköpostiallekirjoitukselle. Koen oman työni olevan nyt mielekkäämpää, kun en enää joudu työskentelemään ”anonyymien” kanssa.

Näyttötyöni esimiestoiminnasta odottavat enää arviointia, jonka jälkeen käyn arviointikeskustelun AEL:n henkilön kanssa. Tämän jälkeen kurssi on omalta osaltani paketissa.

Nyt kun kurssi on loppusuoralla, voin todeta, että tämä oli hyödyllinen koulutus, josta sai paljon työkaluja työelämään ja ihmisten kanssa toimimiseen. Tahdon kiittää CERTEGOa, joka tarjosi minulla mahdollisuuden osallistua koulutukseen.”