‹ Katso kaikki artikkelit CERTEGOn sponsorointikumppani 2023 pararatsastaja Laura Kangasniemi Kuva: Laura Kangasniemi

CERTEGO sponsoroi pararatsastaja Laura Kangasniemeä kaudella 2023

2. kesäkuuta 2023

CERTEGO sponsoroi kaudella 2023 pararatsastaja Laura Kangasniemeä. Laura valittiin hevosensa Goldprinsin kanssa edustamaan Suomea pararatsastuksen Euroopan mestaruuskisoihin vuonna 2023 ja hän tavoittelee paikkaa vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin

Kilpailukausi 2023 on erityisen tärkeä Lauralle ja Prinssille, sillä tänä vuonna kilpaillaan paikoista Pariisin 2024 paralympialaisiin. Kaksikon tavoitteena on päästä FEI:n (Fédération Equestre Internationale) rankingin kärkeen, mikä edellyttää kansainvälisissä kilpailuissa pärjäämistä.

“Hyvien tulosten saaminen ja ranking-listojen kärkeen pääsy on kovaa peliä. Minun on ratsastettava hyvin ja pärjättävä kisoissa”, Laura kertoo.

pararatsastaja-laura-kangasniemi-ja-prinssi-hevonen-kuvitus-certego-sponsoroi-2023Laura ja hänen hevosensa Goldprins. Kuva: Laura Kangasniemi

 

Ulkomaan kisamatkat vaativat ratsukolta yhteistyötä

Paralympialaispaikan saaminen vaatii paljon työtä: Lauran ja Prinssin täytyy käydä useissa kansainvälisissä kolmen tähden kilpailuissa. Jo matkasuunnitelmien teko sekä matkustus vaativat paljon järjestelyjä. Pitkiä matkoja valmistellaan hyvissä ajoin, jotta hevosen terveydestä voi pitää mahdollisimman hyvää huolta.

Hevosenhoitajaa Lauralla ei ole, joten hän huolehtii matkoilla hevosestaan itse. Ensimmäisenä vuorossa olivat Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 28.6.-2.7. Norjassa Drammenissa. "Ajoin sinne yksin pienellä hevoskuljetusautollani. Pitkät matkat ovat myös hevoselle rankkoja, joten hevosen täytyy saada levähtää ja jaloitella. Huomioin tämän matkan suunnittelussa ja varaan riittävästi aikaa”, Laura kertoo.

Sen lisäksi että Laura pitää huolta hevosensa hyvinvoinnista, on hänen tärkeää huolehtia myös omasta vireystilastaan. Onnistuneeseen suoritukseen vaaditaan kahden elävän olennon yhteispeliä - kummankin täytyy olla kisakunnossa.

Tiimi on tukena pararatsastajan tavoitteiden toteutumisessa

Koska kisoihin osallistutaan ratsukon kunnon mukaan, kisa-aikataulut elävät. Ratsastusonnettomuudessa vuonna 2017 saadun aivovamman vuoksi Laura kuormittuu yhä normaalia nopeammin ja palautuminen on hitaampaa. Vaikka vammautuminen rajoittaa, se ei estä Lauraa tavoittelemasta unelmiaan.

“Haluan toimia vertaistukena ja esimerkkinä muille urheilijoille: unelmia kannattaa tavoitella ja tehdä töitä niiden eteen haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta”, hän kertoo. Laura saa tavoitteidensa toteuttamiseen tukea niin omalta tiimiltään kuin perheeltään ja läheisiltään.

CERTEGOn sponsorituella katetaan Lauran ja hänen hevosensa treeni- ja kilpailukuluja, joita syntyy muun muassa kilpailuihin osallistumisesta, kengittämisestä, matkustuksesta, valmennuksista ja tarvikkeista. Norjan kisojen jälkeen Lauran ja Prinssin kilpailusuunnitelmissa oli Tanskan Vallensbaekissa käytävä 3 tähden kilpailu 10.-13.8.

Hienosti sujunut kilpailusyksy jatkuu joulukuulle

Syyskuussa Laura ja Prinssi sijoittuivat hienosti Puolan Varsovassa järjestetyssä kilpailussa, joka oli kvaalikilpailu Pariisin 2024 paralympialaisiin. "Kisa oli hieno, pääsimme tekemään kolme siistiä rataa kelpo tuloksin ja hyvin sijoittuen", Laura summaa.

Lokakuussa edessä on maajoukkueleiri Ypäjällä sekä kilpailu Slovakiassa, ja joulukuussa kalenterissa on vielä yksi kansainvälinen kilpailu. Molemmista kisoista voi saada ranking-pisteitä Pariisiin - toivotamme siis Lauralle ja Prinssille onnea pisteiden hakemiseen!

 

Laura ja Prinssi Varsovan kilpailussa syyskuussa 2023 Kuva Wiktoria RożnowskaLaura ja Prinssi Varsovan CPDEI3*-kilpailussa syyskuussa 2023. Kuva: Wiktoria Rożnowska

 

Liity kannustusjoukkoihin kanssamme

Kannustamme Lauraa ja seuraamme hänen matkaansa kohti unelmiaan omissa somekanavissamme - liity mukaan kannustusjoukkoihin!

» CERTEGO Suomi LinkedInissä 
» CERTEGO Suomi Facebookissa 
» CERTEGO Suomi Instagramissa 

Lauran omista somekanavista saat nopeiten tietoa tulevista kisoista - ota tilit seurantaan!

» Pararatsastaja Laura Kangasniemi LinkedInissä
» Pararatsastaja Laura Kangasniemi Facebookissa
» Pararatsastaja Laura Kangasniemi Instagramissa


25.8.2023 - Juttuun päivitetty tieto Lauran pääsystä vuoden 2023 EM-kisoihin.
3.10.2023 - Juttuun päivitetty tietoa Lauran ja Prinssin kisoista syys-joulukuussa.


CERTEGOn sponsorointiohjelma keskittyy lasten ja nuorten liikunnan ja vapaa-ajan turvaamiseen sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn. Johdon ja henkilöstön edustajamme valitsivat lukuisten hyvien hakijoiden joukosta sponsoroitavat, jotka edustivat parhaiten CERTEGOn arvoja: vastuullisuutta, yhteistyötä, innokkuutta parantaa. Seuraava haku alkaa helmikuussa 2024.

‹ Katso kaikki artikkelit