CERTEGOn kaulanauha roikkuu työpisteellä

Teknisen käyttötuen tiiminvetäjä Annika Kokko on asiakkaan puolella

Annika Kokko päätyi aikanaan IT-alalle vahingossa: hän haki toimenkuvaltaan avoimeen asiakasneuvojan työhön ja päätyi hoitamaan mobiililaitteiden asiakastukea. Vuodesta 2019 hän on työskennellyt CERTEGOn valtakunnallisessa palveluorganisaatiossa: ensin ICT-asiantuntijana, sitten projektinvetäjänä ja nykyään teknisen käyttötuen tiiminvetäjänä. 

Ala tuntuu edelleen omalta. Turvallisuusalan tradenomiopintoja opiskellut Annika työskentelee tiiminsä kanssa asiakkaille tarjottavien järjestelmien ja palvelujen parissa. Tehtävät hoituvat helposti etätyönä, joten Annika käy vain kerran kuussa konttorilla.

Teknisen käyttötuen tiimi hoitaa asiakkaiden käytössä olevien ohjelmistojen ylläpitoa, tukea ja vianhallintaa

Annikan tiimin vastuulla on kulunhallinnan, työajanseurannan sekä kameravalvonnan järjestelmiä. Työtä tehdään niin sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa.

Tukipyyntöjen selvittäminen, tietopyyntöihin vastaaminen, vianhallinta, käyttäjätuki, sekä ohjelmistomuutosten ja integraatioiden toteutus hoidetaan tiivissä yhteistyössä CERTEGOn eri yksiköiden ja osastojen kanssa. Tiiminvetäjän työ edellyttää ongelmanratkaisukykyä ja aktiivista otetta vaihtoehtojen löytämiseen. Lisäksi tulee olla asiakaspalveluhenkinen ja -taitoinen. 

Tiimiläisiä yhdistävät hyvä henki, avoimuus sekä vilpitön halu tuottaa hyviä palveluita. “Jokainen meistä tahtoo auttaa asiakkaita parhaansa mukaan. Ei ole lopulta väliä, kuka pyynnöt ratkaisee: me etsitään oikea asiantuntija meiltä tai järjestelmävalmistajalta ja haetaan paras vaihtoehto kuhunkin tilanteeseen”, hän kuvaa.

Vapaus kantaa vastuuta ja kollegojen luottamus tekevät tiiminvetäjän työstä palkitsevaa

Annikalle on tärkeää, että hän saa tehdä itsenäistä työtä ja kantaa vapaasti vastuuta. Lisäksi hän arvostaa vaihtelevuutta, sekä mahdollisuutta kehittää niin työtä kuin itseään. Tärkeintä on kuitenkin luottamus niin työnantajan kuin kollegojen suunnalta.

“Meidän tekemiset on usein näkymättömiä, mutta asiakkaille tosi tärkeitä. Yksin tätä ei jaksaisi: valtakunnallinen verkosto mahtavia tyyppejä ja kollegan tuki tekevät päivistä mukavia. Kelloa ei ole tarvinnut koskaan tuijotella työpäivän loppumista odotellessa”, hän kuvailee.

Asiakkaina on laaja skaala organisaatioita pienistä yrityksistä Suomen suurimpiin alansa toimijoihin. Yhteydenottoja voi tulla niin IT-alan kollegoilta kuin henkilöiltä, joilla ei ole järjestelmistä syväosaamista.

“Erilaisille ihmisille viestiminen on yksi hienoimmista jutuista, mitä olen työssäni oppinut. Kehotan tiimiläisiäni kuuntelemaan, mitä asiakas oikeasti haluaa saavuttaa. Ammattitaitoa on kyseenalaistaa pyyntöjä oikealla hetkellä, jotta voimme löytää asiakkaalle tavoitteensa mukaisen ratkaisun”, Annika selventää.

CERTEGOlla kollegat ovat läsnä myös etätyöläiselle

CERTEGOn organisaation matala hierarkia saa kiitosta Annikalta. “Meillä voi soittaa kelle vaan. Vaikka teen töitä etänä suurimman osan ajasta, on kaikkien kanssa helppo toimia ja pääsen tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja alueisiin”, hän kiittelee.

“Jos haluaa haastaa itseään ja toimia jatkuvasti kehittyvässä ympäristössä niin CERTEGO on ihan loistava paikka siihen”, hän jatkaa.

Haluatko mukaan osaavaan porukkaamme?

Onko avoimissa työpaikoissamme tarjolla osaamistasi vastaavaa työtä? Laita hakemus, kun koet meidän porukan omaksesi!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme