Syyskuu 2021, Jani Ronkainen

Syyskuun kuukauden certegolaiseksi on valittu Business Analyst Jani Ronkainen Vantaan pääkonttorilta.

Jani tunnetaan miehenä, joka antaa tulosten puhua puolestaan. Vastaavanlaista ymmärrystä taloudesta, analytiikasta ja turvallisuusalasta on vaikea löytää. Janin rauhallisen olemuksen takaa löytyy veitsenterävä äly, nokkela huumorintaju sekä jatkuva halu auttaa muita.

 

Kauanko olet ollut talossa?

Tulin Flexim Security Oy:lle töihin 2015 toukokuussa, Espoon päävarastolle varastomieheksi kauppatieteiden opintojen ohella. Varastosta siirryin ostojen lomatuuraajaksi ja vähitellen erinäisten projektien kautta siirryin talouden puolelle ja nykyisiin tehtäviin.

 

Miten päädyit alalle?

Minulla ja hankintapäällikkö Karo Puhakalla oli yhteistä taustaa aikaisemmalla työnantajalla, ja silloisena varastopäällikkönä Karo pyysi minut töihin varastolle. Alkuperäinen suunnitelma kauppatieteiden opinnoissa oli erikoistua hankintoihin, ja onnekseni sain mahdollisuuden tehdä talossa myös operatiivisia hankintoja. Opintojen edetessä törmäsin kuitenkin liiketoiminta-analytiikan maailmaan ja se vei mennessään. Kauppatieteiden lisäksi olen aina ollut kiinnostunut tietotekniikasta, automatisoinnista ja koodauksesta. Liiketoiminta-analytiikan maailma tarjosi mahdollisuuden nivoa nämä yhdeksi kokonaisuudeksi. Certegolla on viime vuosina tehty valtavasti töitä raportoinnin saatavuuden ja laadun eteen, ja on ollut kunnia olla mukana sen kehittämisessä.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

Työ on erittäin monipuolista ja palkitsevaa. Joka päivä oppii jotain uutta ja pääsee ratkomaan erilaisia ongelmia. Erityisen palkitsevaa on huomata, kun oma työpanos tuo helpotusta tai lisäarvoa muiden tekemiseen, oli se sitten certegolaisten työarjen, liiketoiminnan tai asiakkaiden näkökulmasta.

 

Mitä tuot omaan tiimiisi?

Talouden business controlling –tiimissä pääsen laittamaan omat vahvuuteni peliin, erityisesti raportoinnin kehityksen, analyysien ja teknisten asioiden osalta. Näissä tulee riittämään töitä etenkin uusien järjestelmien käyttöönoton myötä.

Other-certegoFI-photos-brand-library-DSC_3930_small