‹ Katso kaikki artikkelit
Kuvassa toimitusjohtaja Tuomas Pitkänen ja uusi työsuhdepyörä

Certegolaiset satulassa – työsuhdepyöräilyn monet edut

17. huhtikuuta 2023

Tavoitteenamme on olla toimialan paras työnantaja, joten työsuhde-edut ovat meillä jatkuvan kehityksen kohteena. Viimeisimpänä olemme ottaneet henkilöstön aloitteesta käyttöön polkupyöräedun, joka on saanut innostuneen vastaanoton.

Työsuhdepyöräily tukee työntekijöidemme hyvinvointia tuomalla lisää liikuntaa arkeen. Pyörää voi käyttää työmatkoihin sekä vapaa-ajalla ympäristöystävällisenä liikkumisen muotona. Korkeiden polttoaineen hintojen vuoksi myös taloudelliset hyödyt ovat merkittävät. Edun myötä työntekijöillemme avautuu mahdollisuus valita pyörä lähes rajattomasta valikoimasta.

Kaksi pyöräedun käyttöön ottanutta certegolaista ovat järjestelmäasentaja Anton Niiranen Kouvolasta ja palvelupäällikkö Kalle Lavento pääkaupunkiseudulta. Kyselimme heiltä kokemuksia edun käyttämisestä.

 

Miten Certegon pyöräetu näkyy arjessasi?

 

Anton:

Ilman työsuhdepyörää en välttämättä olisi hankkinut, ainakaan vielä, erillistä harrastepyörää. Nyt etu mahdollistaa monipuolisempaa liikuntaa.

 

Kalle:

Vapaa-ajalla tulee pyöräiltyä paljon ja sähköisen pyörän myötä matkan pituudella ei ole oikeastaan väliä. Kotiseutumatkailua tulee harrastettua enemmän pyörän selästä nykyään.

 

Minkälainen pyörä on käytössäsi? Kuinka usein pyöräilet ja kuinka pitkiä matkoja?

 

Anton:

Tällä hetkellä on käytössä maastopyörä, sopimuksen päättyessä on tarkoitus lunastaa pyörä itselle ja hankkia seuraavaksi kesäksi jokin gravel-tyyppinen pyörä. Tämä nostaa vielä entisestään liikkumisen iloa ja luo lisää mahdollisuuksia lähteä ulos. Tällä hetkellä pyöräilyä on 1–3 kertaa viikossa, yleensä matkat ovat 10–20 kilometriä; asuinpaikan vuoksi osa maastoajosta sijoittuu väkisin päällystetyille teille.

 

Kalle:

Pyöräedun turvin hommasin sähköisen Fatbiken, jolla pääsee hyvin maastossa polkuja ajelemaan. Sähköavustuksella voi lähteä pitemmällekin lenkille. Käytän pyörää työmatkan osittaiseen kulkemiseen silloin tällöin, muuten vapaa-ajalla niin maastossa kuin maanteillä liikkumiseen. Muutaman kerran viikossa tulee lähdettyä pidemmälle lenkille. Lenkin pituus vaihtelee 10–50 km välillä, riippuen säästä ja käytettävissä olevasta ajasta.

 

Mitkä ovat mielestäsi työsuhdepyöräilyn suurimmat edut?

 

Anton:

Ehdottomasti asioinnin helppous. Pyöräetua käytettäessä valikoima laajenee, kun myös kynnys hankkia kalliimpi pyörä laskee. Lisäksi joku muu hoitaa käytännössä kaiken asioinnin puolestani ja pyörä vieläpä tuodaan kotiovelle.

 

Kalle:

Se mahdollisti uuden käyttötarkoituksen pyörän hankinnan, jollaista olen ajatellut jo pidemmän aikaa. Yrityksen tarjoaman keskeytysturvan (kunhan pysyy hankintarajojen sisällä) vuoksi voi turvallisesti ajatella, ettei tarvitse lunastaa pakolla pyörää, mikäli se ei ole enää tarpeellinen. Pyörälenkkien pituudet ovat huomattavasti kasvaneet uuden työsuhdepyörän myötä.

 

Toivotamme kaikille polkupyöräedun valinneille työntekijöillemme turvallisia ja ympäristöystävällisiä kilometrejä! 

 

Lue lisää vastuullisuustyöstämme >

‹ Katso kaikki artikkelit