‹ Katso kaikki artikkelit Kulunvalvonta, etähallinta

Nykyaikainen kulunvalvontajärjestelmä on parhaita keinoja edistää organisaation tehokkuutta ja turvallisuutta

10. helmikuuta 2023

Maailma on digitalisoitunut vauhdilla viimeisen vuosikymmenen aikana, ja kulunvalvonnan teknologia on kehittynyt vähintäänkin samassa tahdissa. Markkinoille on tullut yhä kehittyneempiä lukijoita ja tunnisteita, mutta asiakkaan kannalta merkittävintä on kuitenkin ollut taustalla toimivien järjestelmien kehitys.

Kulunvalvontajärjestelmät ovat ottaneet valtavan harppauksen eteenpäin, ja uusia ominaisuuksia ja integraatiomahdollisuuksia on tullut paljon. Uudet, kehittyneet järjestelmät ovat alustoja, joilla hallitaan pelkän kulkemisen sijaan koko turvallisuuden kokonaisuutta. Ne tarjoavat entistä korkeamman turvallisuustason, mutta ovat samalla helpompia käyttää ja hallinnoida.

 

Turvallisempaa kulkemista pienemmällä vaivalla

Nykyaikaisessa kulunvalvontajärjestelmässä on mahdollista hallita entistä tehokkaammin koko kulkemisen kokonaisuutta. Tämä näkyy kulkijalle helpompana kulkemisena ja hallinnoijalle entistä helpompana hallintana. Esimerkiksi tunnisteiden ja avainten hallinta onnistuu järjestelmän kautta ilman tarvetta käydä paikan päällä, kun avain kulkee mukana älypuhelimessa tai -kellossa.

Uudet järjestelmät mahdollistavat myös paikallisista palvelimista luopumisen. Tämän ansiosta järjestelmän käyttö on varmempaa ja se sietää paremmin vikatilanteita. Henkilötietojen suoja on otettu uusissa järjestelmissä huomioon GDPR:n mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötunnusten yksilöitävien tietojen tietosuoja on varmistettu ja tiedonsiirto tunnisteiden ja lukijoiden välillä on aina salattu.

 

Uudet ominaisuudet mullistavat hallinnoinnin

Saatavillamme on nyt ominaisuuksia, joista olisimme voineet vain haaveilla vuosituhannen alussa. Näitä ovat muun muassa:

1. Hallinnan jakaminen

Uudet järjestelmät mahdollistavat järjestelmän hallinnoinnin delegoimisen tilojen todellisille käyttäjille. Esimerkiksi suuren liikekiinteistön isännöitsijä voi jakaa vuokralaisille kyvyn hallita omien tilojensa kulkuoikeuksia. Tämä säästää sekä isännöitsijän että vuokralaisen aikaa ja vaivaa.

2. Väliaikaiset kulkuoikeudet

Pystymme jakamaan väliaikaisia kulkuoikeuksia kenelle tahansa ilman tarvetta luovuttaa fyysistä tunnistetta. Tämän ominaisuuden hyödyt nousevat arvoonsa esimerkiksi, kun kunnalla on tarve jakaa asukkailleen erilaisten julkisten tilojen käyttöoikeuksia. Tällöin ennalta määritetyn ajan toimiva kulkutunniste lähetetään suoraan tilan käyttäjän puhelimeen.

3. Integroitavuus

Järjestelmien integroitavuus on kehittynyt valtavasti. Kun yrityksessä aloittaa uusi työntekijä, täytyy tämän tiedot syöttää vain yhteen järjestelmään ja työntekijä saa heti käyttöönsä kaikki tarvittavat kulku- ja käyttöoikeudet. Integrointi on mahdollista suoraan kaikkiin yleisimpiin HR- ja toiminnanohjausjärjestelmiin, ja älykäs integrointi määrittelee ja muuttaa henkilön kulkuoikeuksia työsuhteen, toimipaikan ja kustannuspaikan mukaisesti.

4. Tiedolla johtaminen

Kenties huomionarvoisin etu järjestelmän nykyaikaistamisessa on uuden järjestelmän keräämän, jäsentelemän ja raportoiman tiedon mahdollistama entistä tehokkaampi päätöksenteko. Uudet järjestelmät mahdollistavat yhä suuremman tietomäärän järjestelmällisen käsittelyn ja raportoinnin, jonka seurauksena päätöksenteko tarkentuu ja helpottuu. Parempaan tietoon perustuvat päätökset puolestaan näkyvät pitkällä tähtäimellä ennen kaikkea kustannustehokkuutena.

 

Vaihtoehdot nykyaikaiseen kulkemiseen

CERTEGOlla on pitkä historia modernien kulunvalvontajärjestelmien tuotekehityksessä ja integraatioissa asiakkaiden olemassa oleviin järjestelmiin. Alla on esiteltynä valikoimamme kolme lippulaivaa.

Abloy OS

ABLOY OS -käyttöjärjestelmän kautta voidaan hallinnoida avaimia, lukkoja, kulkemista, kiinteistöjä, turvallisuuskriittisiä kohteita ja niihin liittyviä järjestelmiä turvallisesti, vaivattomasti ja reaaliaikaisesti yhdestä käyttöliittymästä. Tulevaisuuden tarpeita ja kehittyviä teknologioita silmällä pitäen kehitetty OS-järjestelmä tukee laajasti erilaisia lukija- ja tunnistinteknologioita ja mahdollistaa API-rajapintojensa avulla monipuoliset integraatiot myös kolmansien osapuolten järjestelmiin.

Olemme toteuttaneet Abloy OS -järjestelmiä lukuisille asiakkaillemme. Yksi näistä on metsäkonevalmistaja Ponsse, jonka kokemuksista voit kuulla lisää artikkelin lopussa olevassa videossa.

LenelS2 OnGuard

LenelS2 OnGuard on maailman eniten käytetty ja testattu kulunvalvontajäjärjestelmä. Yli 70 000 yritystä on valinnut OnGuardin kulunvalvontajärjestelmäkseen. OnGuard on täysin avoin. Se on joustava ja mukautuu asiakasorganisaation monipuolisiin tarpeisiin. Avoimuus tarkoittaa valmiita API-rajapintoja, joihin asiakas voi integroida oman järjestelmänsä. Tämä mahdollistaa sen, että esimerkiksi PK-yritys voi käyttää järkevillä kustannuksilla samaa turvallisuusjärjestelmää, jota kansainväliset suuryritykset käyttävät. OnGuardin toimintavarmuus on huippuluokkaa, josta pitää huolen sen suuri käyttäjäkunta, testaukset ja vuotuiset uudet versiot.

SALTO Space

SALTO Space on itsenäinen, langaton ja älykäs lukitusalusta yhdistettynä selainpohjaiseen kulunhallintaohjelmistoon. Data-on-card-teknologiaan perustuva kulunhallinta-alusta on helppokäyttöinen järjestelmä. Se vastaa kaikkiin fyysisen turvallisuuden tarpeisiin virtuaaliverkotettujen, itsenäisten, paristokäyttöisten ja langattomien älylukkojen ansiosta. Spacen palvelinpohjaisen järjestelmän ansiosta kiinteistön kulkupisteitä ei tarvitse kaapeloida. Olemassa olevien ovien ja lukkorunkojen säilyttäminen säästää kustannuksissa.

 

Huippuasiantuntija kumppaninasi

Olemme varmoja, että valikoimastamme löytyy juuri teidän tarpeillenne paras kulunvalvonnan ratkaisu. Pitkän kokemuksemme ja monipuolisen asiantuntemuksemme myötä pystymme auttamaan oikean järjestelmän valinnassa ja sen optimoimisessa asiakkaan uniikkiin ympäristöön. Käyttöönoton jälkeen pysymme kumppanina koko järjestelmän elinkaaren ajan. Siirrytään siis yhdessä kulkemisen nykyaikaan.

 

Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoa:

 

Ota yhteyttä - siirry myynnin yhteystietoihin

 

 

‹ Katso kaikki artikkelit