‹ Katso kaikki artikkelit Piirustus kahdesta ihmisestä. Lievä henkilö älypuhelimella, vihainen henkilö avaimenperällä

Taloyhtiöpakina: Avaimen ja ajan hukkaa

15. tammikuuta 2022

"Reivo Tärviö tässä terve! Tuuraan sinua As Oy Marjasurvimen, As Oy Marjanpoimurin ja As Oy Marjanpuhdistimen huoltomiehenä. Sinulla sitten jalka teki temput terävät ja lopetti toiminnan."

-        Joo, polkaisin tyhjää alimmalta portaalta ja nilkka muljahti, eikä kestä painoa yhtään. Kolme viikkoa kipsi ja silleen.

-        Lähdin kyselemään näistä avainnipuista. Marjasurvimen avainipussa on ainakin viistoista avainta. Lämmönjakohuoneen oven alta virtaa vettä kellarikäytävälle, mutta enhän minä pääse sisään. Mikään näistä avaimista ei käy tähän oveen.

-        No varmasti käy. Ota se normaali Abloy tai se eksekki, en nyt muista kumpi, mutta se keltaisella merkitty avain ja siitä kaksi avainta oikealle. Se on se kulunut ja vain vähän vääntynyt avain. Nosta ovea vähän kun avaat ja työnnä tai potkaise ovea. Oveen on piirretty merkki, johon potkaisemalla se avautuu parhaiten. Jos ei aukea, niin soita Hermo Kuiroselle, sillä saattaa olla myös avain siihen lämppäriin. Kävi siellä toissa talvena huoltamassa. Se avain on suora ja toimii paremmin. En vaan tiedä Hermon numeroa.

-        No joo aukes, eikö voi yhtään vaikeammaksi enää tehdä? Tässä avaimenperässä lukee As Oy Marjasurvimen yleisavain. Onko mieltä merkitä tätä näin, osoitteineen päivineen?

-        No miten luulet, että tiedän, mikä avainnippu on mikäkin, jos sitä ei ole selvästi merkitty?

-        Moni muukin sitten vain tietää mihin avaimet käy, tosin eihän tällä nipulla pääse mihinkään, kun on joka oveen oma avain ja avaimet vänkyröitä. Tiedätkö, miten näppärää on hoitaa asioita tuossa naapurissa, ja tottahan sinä tiedät. Yhdellä avaimella pääsee mihin pitää ja huoltomiehen aikaa säästyy oikeisiin hommiin, kun ei tarvitse avainnippua käännellä tuntikausia viikossa. Se on nykyaikaa, ja tulevaisuutta. Pitääpä taas laittaa viestiä työnjohdon kautta pomolle, että nostavat hintoja. Eihän tästä tule hittojakaan!

  • Saitko sen vedentulon loppumaan?
  • Sain juuri oven auki

Hoidamme taloyhtiöiden turvallisuuden kerralla kuntoon:
Lukitus- ja turvajärjestelmäsuunnittelu, koulutus ja konsultointi | Lukitussaneeraukset ja uudelleen sarjoitukset | Ovi- ja porttiautomatiikka | Video- ja kameravalvonta, rikosilmoittimet | Avainhallinta | Oviympäristön huoltopalvelut

Ota meihin yhteyttä: asiakaspalvelu@certego.fi / p. 010 700 701

‹ Katso kaikki artikkelit